Ook al 45+, dan is 50+ vlakbij…

Het zal wel komen omdat ik er zelf eentje ben geworden. Ik verbaas mij namelijk elke dag weer hoe onzorgvuldig onze overheid met 45++ omgaat. Ofwel hoe onzorgvuldig wij met onszelf omgaan, immers de overheid zijn wij zelf… Of… Toch niet? Steeds vaker komen verbijsterende verhalen naar boven over hoe het er met ‘onze’ besluitvorming aan toegaat. Politici zijn de enige in dit land die georganiseerd mogen liegen, de waarheid mogen verdraaien en bijvoorbeeld voor een leuke baan na de politiek, een willig oor vormen voor allerlei commerciële partijen vertegenwoordigt door oud politici, die de weg weten…
Zo ook de aanpak van het ontslagrecht. Ik kan er kort over zijn: In de USA werkt t niet, in Duitsland werkt t ook niet en in ons land gaat het ook niet werken om middels deze maatregel zogenaamd mensen makkelijker aan te nemen. Terwijl iedereen weet dat de werkgevers nieuwe manieren zoeken om arbeid goedkoper te maken (nu de wao- en vutpotten niet meer kunnen worden volgeleend en import van goedkope arbeid er de oorzaak van is dat wij onze welvaartstaat niet meer kunnen betalen) wordt nu gepoogd iedereen die ouder is dan 45 op een gemakkelijke manier te kunnen lozen en vervangen door jongere, goedkopere krachten. Want dit is de enige reden lezers. Onze overheid hoort de belangen van iedereen te beschermen. Maar het lot van miljoenen 45++ wordt achteloos aan een zijden draad gehangen. Of is het hebben van een gezin, een huis met hypotheek een kwestie van pech als je te oud wordt bevonden en in tijden als deze gewoon niet meer aan het werk kan komen na je ontslag?
Ook de verhoging van de pensioenleeftijd is een wassen neus en zal nog een dure grap worden immers, geloven wij nou echt dat je als 63 jarige nog een arbeidscontract krijgt tot je 70e? Tuurlijk niet, deze mensen sluiten zich aan bij al die andere uitkeringsgerechtigden die hetzelfde lot hebben ondergaan. Wat ik niet snap, is dat wij NLers dit soort plannen zo gelaten pikken. Want 45++ hebben wel hun hele arbeidszame leven veel belasting en premie betaald voor beloftes die een voor een niet meer waar kunnen worden gemaakt. Hoe gaan we het oplossen?
De overheid doet niets, de werkgevers willen u kwijt en uzelf heeft heel andere problemen aan u hoofd na uw ontslag.
En dus gaan we het zelf maar doen. Laten we een 45++ circuit gaan creëren. Dat lijkt wel vvd, maar dat ís het niet! Want wij betalen alleen nog belasting voor hetgeen wij gebruiken. De rest doen we zelf wel. Dan stoppen we ook gelijk met de financiering van onze toch veel te dure overheid die dan zelf maar eens moet inbinden ipv alles maar op de burger te verhalen.
Bedrijven in coöperatieve vorm opstarten voor 45++ die van de buitenwereld niets meer te verwachten hebben. Wij creëren onze eigen maakindustrie afgestemd op eerlijke vraag en maken alles weer goedkoper door te werken waar we wonen en zo locale economie te stimuleren die in staat is om over de grenzen heen te kijken.
Beste lezers, wat vinden jullie van dit idee?
Een idee, of ben ikzelf toe aan een stranduitje blokarten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.