Ooglaser methoden

Wil jij misschien je ogen laten laseren? Dan zijn er verschillende ooglaser methoden. Er zijn oude methodes die nog altijd gebruikt worden maar er zijn ook nieuwere methodes.

De ooglaser methoden

PRK

De oudste methode die nu nog gebruikt word is de PRK methode. Deze methode is al een beetje achterhaald en word slechts met uitzonderingen nog gebruikt. Bij deze methode gaat een laagje van het hoornvlies eraf daarna kan het oog gelazerd worden.

LASEK

Bij deze methode wordt het bovenste laagje van het hoornvlies niet verwijderd maar aan de kant geschoven. Hierna zal ook bij deze methode het oog gelazerd worden en vervolgens zal het laagje van het hoornvlies terug over het oog geschoven worden.

LASIK

De LASIK methode is een wat nieuwere methode dan de 2 boven genoemde. Met een mesje wordt er een flapje gemaakt van de bovenste laag van het hoornvlies zodat het oog gelazerd kan worden. Hierna wordt het flapje weer over het oog geplaatst.

Femto LASIK

De Femto LASIK methode kwam na de LASIK methode en houdt het zelfde in als deze methode. Het enige verschil is dat het flapje niet met een mesje gemaakt word maar met een laser. Deze methode is op het moment de populairste en meest gebruikte methode.

Het kan zijn dat jouw oog niet geschikt is voor een van de bovenstaande methodes en dan zal je dus niet de keus hebben uit alle 4 deze ooglaser methoden. Ook kan het zijn dat alle 4 de methodes niet geschikt zijn voor jou dan is ooglaseren helaas niet mogelijk voor jou. Dit wordt bepaald in een vooronderzoek dat iedereen heeft voordat hij of zij een ooglaser behandeling mag ondergaan. Mocht je niet geschikt zijn voor ooglaseren is er nog wel de mogelijkheid tot een lensimplantatie wat het zelfde effect heeft als ooglaseren. Echter is dit ook weer een stuk duurder.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.