Onderhoud van uw tapijt, enkele nuttige tips.

Als u een tapijt heeft in uw woonkamer of in een andere belangrijke kamer in uw woning, is het goed mogelijk dat er in de loop der jaren enkele vlekken opgekomen zijn. Meestal zijn deze lastig te verwijderen. We geven u enkele tips om uw tapijt zo schoon mogelijk te houden.

Stofzuigen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar het is uiterst belangrijk uw tapijt met regelmaat te stofzuigen. Verkleuringen en vlekken kunnen ook ontstaan door een ophoping van stof. Dit is een gemakkelijk te voorkomen probleem indien u regelmatig stofzuigt. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u iedere dag met de stofzuiger door het huis moet gaan, maar een keer per week is toch zeker een aanrader. Wanneer u stofzuigt, moet u dit ook zorgvuldig doen en er tijd voor nemen, zeker als u een pluizig tapijt heeft. Natuurlijk zal stofzuigen niet helpen om alle bestaande vlekken te verwijderen.

Vlekken

Vlekken verschijnen sneller dan u denkt. Denk maar aan een te vol glas cola, een taart, kruimels van chips of nootjes. Een ongeluk op uw tapijt is snel gebeurt. Het belangrijkste om te onthouden met vlekken op uw tapijt is dat u, eender om welke vlek het gaat, u deze zo snel mogelijk aanpakt. Stoot u per ongelijk een glas cola om, zorg dan dat u deze direct onder behandeling neemt. Hoe eerder u de vlek bestrijdt, hoe groter de kans dat er na afloop geen vlek meer te zien zal zijn. Wanneer u een vlek bestrijdt, gebruik dan het beste een schone handdoek zodat u het tapijt goed droog kan deppen. Voordat u met een reinigingsmiddel begint te schrobben, zorg dan dat de boosdoener zoveel mogelijk uit het tapijt verwijderd is.

Natuurlijk mag niet iedere vlek op dezelfde manier behandeld worden. Wilt u het beste resultaat. Dan kunt u beter een tapijtreiniging specialist contacteren. Zij kunnen meestal alle soorten tapijt reinigen. Aangezien de volgorde van het reinigingsproces verschilt per tapijt is het is sommige gevallen kostenbesparend. Door tapijt verkeerd te reinigen of door verkeerde producten te gebruiken, kan er blijvende schade aan uw tapijt komen. U kunt op voorhand natuurlijk altijd een tapijtreiniging offerte aanvragen om de kosten te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.