Onderhoud gazon

In Nederland zijn veel woningen gedeeltelijk omringd met een gazon. Het gazon is een onderdeel dat in iedere tuin terug komt, ongeacht de modetrends van de tuinen per seizoen. Vaak zien we dat er veel aandacht wordt besteed aan planten, maar dat het gazon niet de juiste onderhoud krijgt. Simpelweg omdat veel mensen niet weten hoe het onderhouden van een gazon werkt. In dit artikel geven we u hierover een aantal praktische tips over grasverzorging.

Geef uw gazon de juiste voeding

Voeding is essentieel voor het onderhoud van uw gazon. Alleen aan hemelwater heeft uw groene grasmat niet genoeg. Een gazon moet, voor een optimaal balans, regelmatig voorzien worden van goede voeding en een juiste hoeveelheid meststof. Dit laatste heeft als doel dat er voldoende grasgroei komt en u een mooi en stevig gazon krijgt. Ieder grassoort heeft een eigen hoeveelheid nodig, vraag bij uw hovenier voor deskundig advies.

Regelmatig uw gazon maaien

Iedereen weet dat voor goed onderhoud van uw gazon het gras regelmatig gemaaid moet worden. Een handig ezelsbruggetje om te weten wanneer uw gazon gemaaid moet worden is als het gras de dubbele lengte heeft van een pas gemaaid gazon.
De reden dat dit het perfecte moment is om uw gras te maaien is dat het gemaaide gras lekker kan blijven liggen. Dit gemaaide gras heeft namelijk veel voedingsstoffen en zorgt voor een mooie dichte grasmat. Kortom, een goede tip voor de onderhoud van uw gazon!

Bestrijden van mos

Mos is een veelvoorkomend probleem bij ieder gazon. Een fabeltje is om mos te bestrijden met kalk. Dit lost helemaal niets op en u zult niet van uw mos probleem afkomen. De beste manier om mos te bestrijden is om regelmatig uw gazon te voorzien van bemesting. Dit stimuleert namelijk de groei van het gras en zal zo de strijd met het mos winnen.

Deskundig advies inschakelen

Mocht u een probleem hebben met uw gazon wat zich niet oplost met bovenstaande tips en adviezen dan raden wij aan contact op te nemen met een hovenier uit uw regio.

Wij hopen dat u veel plezier heeft met een mooie gezonde grasmat en dat de onderhoud van uw gazon voorspoedig verloopt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.