Omgaan met letselschade

Wanneer je schade oploopt door schuld van een ander of onder verantwoordelijkheid van een ander, dan is er sprake van letselschade. De schade die is geleden, kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn. Het kan gebeurd zijn bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Ook kan je letselschade oplopen tijdens het sporten of door een medische fout.

In Nederland is het in de wet geregeld dat een persoon die schade heeft geleden recht op een vergoeding heeft als daar iemand anders voor aansprakelijkheid is. Niet alleen de persoon zelf maar ook de werkgever van deze persoon kan de kosten van het doorbetaalde loon verhalen.
Voordat er sprake kan zijn van een vergoeding, moet de tegenpartij eerst de aansprakelijkheid erkennen. Vaak zullen partijen hierover discussiëren en wat kan leiden tot een dagvaarding.
Wanneer de rechtbank heeft verklaard dat de tegenpartij aansprakelijk is, kan de andere partij een schadevergoeding tegemoet zien.

In bepaalde scenario’s kan een persoon door letsel overlijden. Er is dan sprake van overlijdensschade. De nabestaanden kunnen dan een vergoeding krijgen. Partner en minderjarige kinderen kunnen dan een vergoeding voor levensonderhoud tegemoet zien.

Op vele manieren is het mogelijk om schade te hebben, echter veel mensen hebben niet de kennis hoe ze dit moeten aanpakken. Welke stappen ze moeten ondernemen en wat de kans is op schadevergoeding. Een letselschadespecialist kan de oplossing zijn in een dergelijk geval. Deze kan hulp bieden bij letselschade. Deze kan duidelijkheid verschaffen of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding. Een letselschadespecialist heeft ervaring in dit vakgebied en kan je adviseren en professionele begeleiding bieden in het geval bij letselschade.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.