Occasion verkopen tips

Als u uw auto snel wil verkopen voor een goede prijs aan een dealer, dan zijn er aantal verschillende mogelijkheden om dit aan te pakken. U moet vooral niet te snel handelen, of halve werk doen want dit zal uiteindelijk in uw nadeel gaan werken.

Hierbij een aantal nuttige tips die u zullen helpen bij het verkopen van uw 2de hands auto voor de hoogste prijs.

  • Tip 1: De auto dagwaarde bepalen

Voordat dat u uw occasion op internet of in de krant te koop zet, dan moet u wel eerst de auto dagwaarde bepalen zodat u zowel niet teveel als te weinig geld ervoor vraagt, dus dat u erachter komt wat de auto dagwaarde is op het moment van het plaatsen van uw advertentie. Een “auto verkopen” advertentie met een te hoge prijs schrikt potentiële auto inkopers af, die zullen denken dat u onredelijk bent en dat er waarschijnlijk niet over de prijs valt te praten, en zullen vervolgens verder zoeken. Als de prijs te laag is dan loopt u geld mis, en dat is uiteraard ook niet de bedoeling. U heeft hard voor uw geld gewerkt, u mag er dus ook toch ook wel wat aan verdienen, toch?

Daarom raden wij u aan om een professional in te schakelen die u precies kan vertellen hoeveel uw auto waard is, kijk daarnaast ook naar verschillende auto verkoop advertenties online van dezelfde soort auto om de prijzen met elkaar te vergelijken en bepaal aan de hand daarvan de prijs van uw occasion.

  • Tip 2: De 2de hands auto een schoonmaakbeurt geven

 

Auto inkoop bedrijven kunnen meestal wel voorbij de modder spetters en stof kijken bij het analyseren van een auto, er wordt dan vooral gekeken of alles naar behoren werkt, en of de onderdelen versleten zijn enzovoort, maar mocht u uw auto aan een particulier willen verkopen vergeet dan niet dat de eerste indruk erg belangrijk is. Zorg er wel voor dat de auto er schoon uitziet, zowel van binnen als buiten en ook verder geen nare natte hond of sigaret luchtjes heeft. Dit kan voor een potentiële particulier auto koper meteen aan afknapper zijn waardoor hij/zij de auto zal laten staan.

  • Tip 3: Voldoende over uw occasion weten om vragen te beantwoorden

 

Veel potentiële auto inkopers proberen om te profiteren van de onwetendheid van de verkoper en daarom dient u voor te bereiden om ervoor te zorgen dat u het een en het ander kunt beantwoorden. Potentiele auto inkopers komen ook meestal met zn tween om strategisch de prijs omlaag te krijgen, om het spelletje good cop/bad cop te spelen, in feite is het gewoon een psychologisch spelletje die ze met de auto verkoper spelen om hun zin te krijgen. Blijf bij de verkooppraatjes altijd rustig en probeer logisch na te denken, maak vooral geen overhaaste beslissing onder druk.

  • Tip 4: Een auto verkopen advertentie samenstellen

Er zijn heel veel auto verkoop sites beschikbaar die kosteloos hun diensten aanbieden, zoals marktplaats. U kunt op dat soort sites een “occasion verkopen” advertentie plaatsen met foto’s en een duidelijke omschrijving, en vervolgens binnen enkele dagen reacties verwachten van geïnteresseerde auto kopers die een testrit willen doen. Toch is de meest efficiente manier om uw 2de hands auto te verkopen de occasion inkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl omdat u gegarandeerd al binnen 48 uur een bod kunt verwachten van een autohandelaar.
 

 

Comments are closed.