Nooit meer je auto wassen

auto wassenDe TU Eindhoven heeft een coating ontwikkeld die vuil afstoot. Hierdoor hecht vuil zich niet meer op het desbetreffende object. Een simpele regenbui is al genoeg om bijvoorbeeld het vuil van je auto af te wassen.

Maar dat is nog niet alles, de coating biedt nog meer gemakken. de doorzichtige coating herstelt ook lichte beschadigingen. Dat betekent naast een schone ook krasloze auto en dat het hele jaar lang. Maar er zijn nog veel meer toepassingen mogelijk, denk aan een tablet of telefoon zonder vingerafdrukken. Weg met die onhandige plastic beeldbeschermers.

De onderzoekers durven zelfs nog groter te denken. Ze verwachten dat vliegtuig bouwers erg geïnteresseerd zullen zijn. Een schoner vliegtuig betekent namelijk minder luchtwrijving en dus minder brandstofverbruik. Maar ook een algen-vrij  schip behoort tot de mogelijkheden. Helaas moeten we nog wel even wachten, het duurt zeker nog wel zes tot acht jaar totdat de eerste coating productieklaar is. Het staat in ieder geval op het verlanglijstje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.