Nieuwe vorm van geestelijke hulpverlening wordt zeer gewaardeerd

Via Chat Counseling wordt ondersteuning en begeleiding geboden via een sms en mailchat applicatie. De mailchat applicatie is een unieke vorm van hulpverlening. Vragen kunnen worden gesteld via een e-mail formulier waarna deze, net als bij een chatruimte, direct worden beantwoord door een online hulpverlener. Hierdoor kan een hulpvrager rustig zijn vraag schrijven en het ook nog even in alle rust teruglezen. Na de verzending van het bericht wordt deze direct beantwoord door een online hulpverlener naar keuze.

Het mooie van deze vorm van hulpverlenen is dat de kosten bijzonder laag zijn en hierdoor kan er een zeer laag tarief worden gerekend. Per contact met een professionele hulpverlener wordt alleen een vergoeding gerekend van € 1,30. Hierdoor is dit dan ook een zeer gewaardeerd medium voor mensen met korte en snelle vragen en verder geen behandeling wensen. Ook wordt de mailchat als een fijn alternatief ervaren voor een maatschappelijke en spirituele bellijn.

M. v/d B. verteld hierover ‘Ik gebruikte eerst de mailchat om een vraag te stellen en ik kreeg meteen antwoord, dat had ik echt even nodig. Nu sms ik nog wel eens even als ik niet lekker in mijn vel zit, en dan zit ik soms gewoon in de trein.’

G.V. krijgt face-tot-face therapie en gebruikt de sms en mailchat applicatie wanneer er behoefte is aan contact tussen de afspraken door. ‘Ik vergeet vaak mijn vragen op te schrijven en nu stuur ik even een sms of een mailchat naar een hulpverlener van Chat Counseling. Ik krijg dan meteen antwoord en dat helpt me in mijn dagelijkse leven.’

De applicatie wordt niet gebruikt voor een behandeling maar om alledaagse problemen op te helderen. Juist voor mensen die af en toe tegen een probleem aan lopen kan de mailchat worden ingezet, hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Chat Counseling is 24/7 bereikbaar voor vragen, ondersteuning en begeleiding. Online counselors en coaches beantwoorden de berichten direct. Kies je voor een offline counselor of coach dan krijg je binnen 2 werkdagen bericht terug. Ga naar www.chat-counseling.nl voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.