Niet meer blij met je huidige werk

Sommige mensen worden niet meer blij van het werk dat ze doen. Ze zijn ooit bij een bedrijf gaan werken omdat het goed uitkwam, omdat ze dat toen leuk vonden of omdat het goed betaalde, maar zijn het nu helemaal zat. Hoe weet je dat je niet blij bent met je huidige werk? Je hebt eigenlijk nooit zin om te gaan werken, ze kijkt continu op de klok of het al pauze is en je wordt niet enthousiast van de resultaten die je boekt. Als je geen plezier meer beleeft aan je werk, is het misschien tijd om de stap te nemen en te gaan kijken naar een andere baan.

Wel of niet op zoek naar iets anders?
Het is nogal een stap om ontslag te nemen. Denk dus eerst goed na voordat je roekeloze besluiten neemt. Het zal een onzekere periode worden en dit moet je ook financieel kunnen opvangen. Aan de andere kant word je er ook niet gelukkig van om te blijven waar je bent en dat is ook wat waard.

Op zoek
Het is slim om pas ontslag te nemen als je iets anders hebt gevonden. Ga dus op zoek naar openstaande vacatures en kijk of je iets kunt vinden waar je wél enthousiast van wordt. Er zijn heel veel vacatures te vinden als je goed op zoek gaat, van vacatures gemeenten tot vacature WMO consulent. Onthoud wel, het gras lijkt altijd groener, ook in een nieuwe functie zullen er dingen zijn die je minder leuk vindt of die tegen zullen vallen.

Als je iets gevonden hebt
Heb je een vacature gevonden die helemaal bij je past, dan kun je ervoor gaan. Schreeuw het nog niet meteen van de daken, want je weet nooit of het wat wordt en tot die tijd wil je wel prettig kunnen blijven werken waar je nu werkt. Vertel dus niet aan collega’s dat je aan het solliciteren bent voor een andere baan en zoek op je werk ook niet naar vacatures.

Comments are closed.