Natuursteen voor uw vloerbedekking

Kiest u voor natuursteen als vloerbedekking, overweeg dan zorgvuldig de verschillende soorten, kleuren en toepassingen. Er zijn veel verschillende soorten natuursteen en het is verstandig ze allemaal te vergelijken voor uw specifieke situatie. In dit artikel geven we een vergelijking van de meest voorkomende soorten natuursteen.

Wilt u vloerverwarming combineren bij uw natuursteenvloer, houdt er dan rekening mee dat deze onder grote thermische spanningen komt te staan. In dit geval kiest u beter voor tegels en niet voor langwerpige banen.

Marmer

Marmer is een compacte natuursteen, die perfect kan dienen als binnenvloer. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleurschakeringen, variërend van zwart tot wit, maar soms ook geel, groen, rood en roze. Marmer laat zich gemakkelijk bewerken en is een eeuwenoud bouwmateriaal. Het nadeel is dat marmer gevoelig is voor vlekken en minder bestand tegen krassen. Marmer voelt ook kil aan en is duurder in aanschaf.

Graniet

Graniet is een harde soort natuursteen. Graniet geeft een strak karakter met smalle voegen. Graniet wordt weinig gebruikt als binnenvloer. Het heeft een heel uitgebreid kleurengamma, in verschillende kleurschakeringen en structuren. Daarnaast is graniet erg slijtvast en krasbestendig. Het is een ideale keuze voor een druk gebruikte ruimte aangezien het ongevoelig is voor vuil en vlekken. Graniet voel wel koud en kil aan.

Leisteen

Leisteen is een sterk gelaagde natuursteen en geeft een ruw uitzicht. Als vloerbedekking worden leisteentegels meestal verzoet. De Belgische leisteen is zwartgrijs tot donkerblauw met bruine tinten en de Braziliaanse leisteen heeft neutralere grijstinten. De Indische leisteen is dan weer rijk aan kleurschakering. Leisteen heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding maar het nadeel is dat leisteen kan gaan schilferen.

Kalksteen

Kalksteen is een verzameling fossielen en kalkbolletjes. Er zijn zachtere en hardere soorten kalksteen. Kalksteen kan niet worden gepolijst maar wordt direct na verzoeting gebruikt. Het laat zich gemakkelijk bewerken en is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpallet. De zachtere soorten zijn minder geschikt voor drukke plaatsen maar de hardere kalksteen kan wel worden toegepast voor drukkere ruimtes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.