Motorrijles in Groningen

Heeft u besloten uw rijbewijs te gaan halen voor uw motor? Maar u heeft misschien nog wat vragen over de gang van zaken? In dit artikel overlopen we hoe het halen van een motorrijbewijs in zijn werk gaat. Voor meerdere vragen kunt u natuurlijk ook terecht bij Verkeersschool Oosterveld, Rijschool Groningen.

Theorielessen en examen

Voor u aan de praktijk mag beginnen, moet u allereerst uw theorie examen afleggen. U kunt hiervoor zelf een afspraak maken bij een CBR kantoor in uw buurt of wij helpen u hierbij verder. Het certificaat is 1,5 jaar geldig. Het theorie examen voor een motor is wellicht anders dan voor de auto. U kunt theorielessen nemen of kiezen de theorie te leren via E-learning op onze website. Tijdens de theorielessen wordt er ook een proefexamen behandelt, wat u een goed beeld geeft van het examen zelf.

Het echte werk

Als u eenmaal in het bezit bent van uw theoriecertificaat, mag u beginnen met motorrijles. U kunt hier kiezen uit verschillende pakketten, bundels en extra lesuren. Kiest u voor een lespakket, zijn de praktijkexamens hierbij inbegrepen. U overlegt hier het best met uw instructeur welke optie het beste bij u past. Het examen zelf duurt in de regel, 50 minuten. Dit is inclusief de besprekingen, ogentest, motorbespreking, afrijden en eindbespreking.

Inschrijven

Om eraan te beginnen kunt u zich gelijk laten inschrijven of wat verder laten informeren door onze instructeurs. Verkeersschool Oosterveld is sinds 1968 zeer succesvol met z’n rijopleidingen en alle opleidingen kunnen worden afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.