Mis nooit meer belangrijke mail!

We kennen allemaal wel het probleem dat we net die ene belangrijke email hebben gemist. Vaak komt dit doordat het bericht binnen kwam op hetzelfde moment dat we ook die 3 social media updates kregen. Erg vervelend en met de steeds toenemende verschillende berichten die we ontvangen een steeds groter probleem. Veel gebruikers hebben dit in het verleden opgelost door hun inbox te voorzien van filters om berichten automatisch naar labels te te verplaatsen. Handig maar altijd houd je nog berichten over die je handmatig moet uitzoeken. Daarnaast heb je het risico dat net dat ene woord in het bericht zorgt dat de email verkeerd terechtkomt.

Oplossing in Gmail

Om deze problemen op te lossen komt Google nu met de Tabbladen inbox in Gmail. Hiermee wordt gebruik gemaakt van de kracht die Google heeft op het gebied van zoeken en classificeren en brengt dat naar je inbox. Het blijft nu in de normale inbox maar wel met verschillende tabbladen die automatisch berichten weergeven die voor jou belangrijk zijn op dat moment. Standaard kent Google tabbladen voor Primair email, Sociaal, reclame, forums  en updates. Op deze manier komt je email dus nooit meer door elkaar te staan en beschik je altijd over de informatie die je op dat moment wilt. Mocht de informatie toch op het verkeerde blad terechtkomen – naar jouw mening – dan kan je altijd emails naar een andere tab slepen. Hierop is natuurlijk het zelf lerende effect van Google aanwezig, dat je op deze manier beter leert om te gaan met je berichten.

Zelf selecteren

Naast deze lerende functie blijven ook de andere Google mogelijkheden behouden, zoals het gebruik van onder andere Sterren en Labels. Tevens werken de meeste labs probleemloos met de nieuwe interface. Mocht deze interface je niet bevallen, dan kun je hem altijd uitschakelen.

Hieronder staat een weergave van de nieuwe inbox.

Nieuwe inbox Gmail

Nieuwe inbox Gmail

Gebruik

Na activatie op het domein is het vereist dat de gebruiker zelf ook aangeeft gebruik te willen maken van deze nieuwe mogelijkheden. Dit doet een gebruiker door onder het tandwiel te kiezen voor “Inbox Configureren”.  Wanneer deze wordt aangeklikt zal een pop-up worden getoond waar de gewenste tabbladen kunnen worden geactiveerd. Na activatie wordt de inbox ververst en kan een gebruiker de nieuwe tabbladen benutten.

Comments are closed.