Met de auto op reis

Je kunt op veel manieren op vakantie gaan: met het vliegtuig, met de boot, met de bus en natuurlijk met de auto. Dit artikel gaat over op reis gaan met de auto. Er zitten veel voordelen aan reizen met je eigen auto. Je hoeft bijvoorbeeld niet uren te wachten, zoals wanneer je gaat vliegen en je kunt alles op je eigen tempo doen. Als je even wilt stoppen, dan kan dat altijd. Hier een aantal tips voor als je met de auto op reis gaat.

 

Houd je belangrijke spullen binnen handbereik. Mensen maken wel eens de fout dat ze beginnen met de spullen inpakken die het belangrijkste zijn. Geen gekke gedachte natuurlijk, maar vervolgens belanden deze spullen onderaan en kun je ze niet snel pakken als je ze nodig hebt. Bewaar belangrijke papieren in het dashboard kastje. Maak ook een tas met eten en drinken en houd die binnen handbereik. Zo hoef je niet elke keer te stoppen om wat te eten of drinken, maar kan de bijrijder wat lekkers pakken.

 

Wat veel mensen niet weten is dat het in sommige landen verboden is om flitsinformatie op je navigatie te hebben. Dit is bijvoorbeeld zo in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Je kunt hier een fikse boete voor krijgen, dus zorg dat je de software verwijdert als je in die landen gaat rijden!

 

Als je lang op de weg zit, wil je natuurlijk goed zien wat er om je heen gebeurt. Dit kun je doen door een draadloze achteruitrijcamera te kopen. Zoek even op internet welke camera de beste achteruitrijcamera voor jouw auto is, want er zijn veel verschillende merken te koop.

 

Zorg dat je de goede brandstof in je auto gooit. In het buitenland zijn de namen van brandstof soms anders dan in Nederland, dus zorg dat je weet welke soorten geschikt zijn voor jouw auto. Als je de verkeerde brandstof er in gooit, kun je problemen krijgen aan je auto.

Comments are closed.