Makeup kopen: online vs. winkel

Makeup online kopen wordt steeds populairder. Waar vrouwen jaren geleden cosmetica vooral in de winkel wilden aanschaffen komen ze nu vaker bij webshops terecht, en ook het assortiment is nog altijd breder aan het worden. Welke mogelijkheden heb je als consument?

Consumenten besteden steeds meer online: de verwachting is dat we in Nederland over een paar jaar gemiddeld meer online kopen dan in ‘stenen’ winkels. Voor veel productgroepen is dat op een natuurlijke manier gegaan, zoals bij electronica, waar het makkelijk is om online te vergelijken en te kiezen. Andere producten hebben daar meer moeite mee gehad. Cosmetica is daar een voorbeeld van, waar vrouwen in eerste instantie naar de winkel gingen verschuift dat naar in webshops makeup kopen.

Het voordeel van het kopen in online shops is dat het makkelijker is en sneller gaat: je kunt binnen een paar minuten door het assortiment heen gaan, en er staan je geen wachtrijen bij de kassa te wachten.

Voor webshops is het ook nog zo dat het assortiment en het aantal merken uitgebreid kan worden naar wens, hierbij hoeft geen rekening worden gehouden met winkelruimte. Make up bestellen bij webwinkels heeft dus zo zijn voordelen.

Stenen winkels hebben nog altijd het voordeel dat de producten kunnen worden bekeken en uitgeprobeerd. Online kan dat nog niet bieden. Al is gebleken dat het vrouwen vooral om kleur gaat, en waar kun je makkelijker kleuren vergelijken dan online? Het uitproberen van makeup in de winkel lijkt het laatste voordeel te zijn, maar als de trend van ‘snel & makkelijk’ makeup kopen doorzet zullen consumenten dat ook laten voor wat het is en de cosmetica thuis uitproberen.

Over Het Cosmeticahuis

De oorsprong van Het Cosmeticahuis ligt in het moederbedrijf Beautycenter “De Orchidee”, een jonge onderneming die in basis gericht is op de uiterlijke verzorging van de moderne vrouw. Daarnaast hebben we een nauw samenwerkingsverband met “NikkieTutorials” een van Nederlands grootste Make-up Artists op Youtube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.