Lekker roken in Turkije

Thuis eventjes een waterpijp roken kan gezellig zijn en ook lekker. Maar voor de optimale ervaring zou je naar een land moeten gaan waar ze niet aan te slepen zijn. Neem Turkije met hoofdstad Istanbul als voorbeeld.

Voor liefhebbers van eten is Istanbul de hemel op aarde. Je kunt traditioneel Turks eten maar een trendy restaurantjes bezoeken. De stad Istanbul is namelijk erg aan het groeien als hippe stad. In het dorp Karakoy komen steeds meer restaurantjes. Een opkomend restaurant is de Ferahfaza. Het zit op de bovenste verdieping van een gebouw met een mooi uitzicht over de straat. Vis en zeevruchten zijn de specialiteit daar. Je moet zeker de gegrilde inktvis eens proberen.

Ben je in Instanbul en zou je graag een waterpijp willen roken? Misschien omdat je het nooit gedaan hebt of omdat je de echte ervaring mee wilt maken. Ga dan naar de wijk Tophane in Istanbul. Dit is namelijk de perfecte wijk om shisha te roken. Ook als je gewoon mee gaat en niet gaat roken is dit een leuke wijk. Je kunt naar lekker zitten in zitzakken in de tuin of op mooie bankjes. De muziek past er ook helemaal bij. Je kunt helemaal kiezen wat voor smaken je wilt hebben. Als je daar bent raad ik de Nakhla tabak aan. Dit heeft een goede smaak en zeker lokaal tabak is daar erg smaakvol in de waterpijp. Ook kun je hier zelf een waterpijp kopen voor een laag prijsje. Je kunt zelf extra Waterpijp onderdelen kopen want in Nederland ben je meestal wel wat duurder uit.

Ga je naar Istanbul op vakantie? Let er dan wel op dat je een visum moet hebben. gelukkig kun je dit eenvoudig kopen. Een e-visum kun je online kopen voor 20 euro. Ga je auto rijden in het land? Let er dan op dat er tolwegen zijn. Je kunt het een beetje vergelijken met Frankrijk waar je af en toe ook moet betalen. Gelukkig is het in Turkije vrij goedkoop.

Comments are closed.