Last van erectieproblemen? Wat is een erectiestoornis?

Erectiestoornis, Wat is een Erectiestoornis?

Men spreekt van een erectiestoornis als een man moeite heeft met het behouden van zijn erectie dan wel de erectie helemaal niet kan vasthouden. Dit is een vorm van ‘erectiele disfunctie’, of impotentie. Dit laatste is echter een breder begrip, bij impotentie kan er ook sprake zijn van een libido-probleem; dus een probleem met het ‘zin hebben’.

In geval van een erectiestoornis kan een man niet of moeilijk seksuele gemeenschap hebben. Dit kan komen door een psychische oorzaak, maar ook lichamelijke factoren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van erectieproblemen. Bijna iedere man heeft wel een periode in zijn leven waarin hij last heeft van een bepaalde vorm van erectiestoornissen.

Recente studies concluderen dat er in Nederland zo’n 800.000 mannen last hebben van een erectieprobleem. Wereldwijd zijn dit naar schatting ongeveer 152 miljoen mannen. De leeftijd ligt meestal tussen de 40 tot 70 jaar.

Erectieproblemen is dus niet iets waar u zich voor hoeft te schamen. Tot voor kort was er nauwelijks een behoorlijke behandeling mogelijk. Sinds de laatste jaren is hierin echter aanzienlijke verandering gekomen en onze erectiemiddelen zijn uitstekend om u hiermee te helpen.

Mogelijk oorzaken van een erectiestoornis zijn:

– Leeftijd

– Suikerziekte

– Verstopte bloedvaten

– Het gebruik van sommige medicatie

– Psychologische oorzaken

– Afwijking aan de penis zelf

– Roken, alcohol en drugs

Heeft u last van Lusteloosheid, Libido en/of erectieproblemen? We zijn u graag van dienst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.