Kronen plaatsen in Eindhoven

Kronen en bruggen, het zijn twee enorm veel voorkomende termen in de tandheelkunde. Er kunnen diverse redenen zijn voor het plaatsen van een kroon. In sommige gevallen gaat het om slijtage, maar het kan ook zijn dat uw tand beschadigd is geraakt bij een ongelukje. In beide gevallen kan dit worden opgelost door het plaatsen van een kroon.

Hoe worden kronen gemaakt?
Kronen worden gemaakt door een speciaal middel genaamd zirkonium-oxide. Deze ook wel zo gehete kappen zullen vervolgens worden opgebakken met porselein. Deze stof is ideaal voor het maken van kronen. De stof zirkonium is namelijk licht doorlatend waardoor deze kronen ook op de voortanden geplaatst kunnen worden, zonder dat dit teveel op valt. Daarnaast is deze stof verkrijgbaar in allerlei verschillende tandkleuren. Iedereen beschikt natuurlijk weer over zijn eigen tandkleur. De kroon moet echter wel aansluiten bij uw tanden. Met zirkonium-oxide kan er voor worden gezorgd dat er voor iedereen wel een goed passende kroon beschikbaar is. Voor het behalen van de mooiste resultaten is dit dus de perfecte kroon.

Wanneer u een kroon heeft is het nog steeds van belang dat u goed voor het gebit en voor de tanden zorgt. Een goede mondhygiëne is dus noodzakelijk. Hierbij kunt u denken aan regelmatig uw tanden poetsen.

Comments are closed.