Klussen populair door crisis

Veel woningbezitters gaan in de tijden van de crisis zelf klussen aan hun woning en waar nodig schakelen ze een klusbedrijf in. Verhuizen is momenteel voor veel mensen geen optie dus vanzelfsprekend gaan mensen hun eigen woning een opknapbeurt geven.

De drang van vernieuwing

Veel mensen hebben de drang om af en toe hun woning aan de binnenkant en/of de buitenkant een nieuwe uitstraling te geven. Een trend is om de schilder in te huren om de buitenkant grondig aan te pakken zodat de woning weer een fris uiterlijk heeft. Het is overigens bewezen dat wanneer mensen hun woning een opknapbeurt geven ze lekkerder in hun vel zitten. Het is dus niet alleen een vernieuwing voor uw woning maar ook voor uzelf.

Verbouwen

Een verbouwing is een iets drastischer maatregel maar ook zeer populair anno 2012. Zo gaan veel mensen een veranda of serre aanbouwen om meer leefruimte te creëren in hun huidige woning.

Stijging van de woningwaarde

Misschien denkt u er in eerste instantie niet direct bij na, maar wanneer u lekker aan het klussen bent geslagen en de klus uiteindelijk af is uw woning in waarde is gestegen. Daarom is het ook belangrijk dat u zo af en toe een onderhoudsbeurt aan uw huis laat doen door een expert op zijn of haar vakgebied. Een loodgieter kan bijvoorbeeld uw cv-ketel nakijken zodat u later of in de winter niet met gebreken komt te zitten. Mocht u in de toekomst uw woning willen verkopen dan zal de taxateur concluderen dat alles keurig in orde is, wat de verkoopprijs ten goede zal komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.