Kiezen voor een serre of veranda?

Wanneer mensen een aanbouw willen van hun woon en/of leefruimte dan wordt er al snel gedacht aan het aanbouwen van een serre of veranda. Maar voor welke moet je nu kiezen, want er is wel degelijk verschil tussen deze varianten.

Serre

Een serre kunnen we beter beschrijven als een echte uitbouw van uw woning. Het is al het ware een extra bewoonbaar gedeelte wat vaak ten koste gaat van de ruimte in uw tuin. Een serre heeft dus als groot voordeel dat u een extra woonruimte creëert in uw woning.

Veranda

Een veranda ligt eigenlijk tussen een terras en serre in. Vaak wordt aan de woning een prachtige overkapping gemaakt waardoor er altijd heerlijk in de buitenlucht gezeten kan worden. Lekker met een vuur korf tijdens een fijne avond op een nazomerdag. Met een veranda creëert u een extra leefruimte en behoud u de schoonheid van uw tuin.

Bouwvergunning, wel of niet?

Wanneer u een aanbouw wilt laten doen. Dan is in sommige gevallen een bouwvergunning nodig. Uw aanbouw moet bijvoorbeeld passen in de omgeving en er worden vaak veiligheidseisen gesteld.

Laat u goed informeren

Overweegt u een serre of veranda te laten aanbouwen bij uw woning maar wilt u eerst advies van een vakkundig bouwbedrijf uit uw regio. Vraag dan vrijblijvend een offerte voor uw aanbouw
via Aanbouw Expres. Zo krijgt u meerdere offertes van bouwbedrijven uit uw regio en kunt u deze rustig vergelijken om tot een goede beslissing te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.