Je occasion verkopen bij de garagist

Wie zijn auto wilt verkopen, doet dit soms via de garagist. Men laat dan de auto bij de garagist staan, doorgaans waar men een nieuwe auto heeft gekocht. De bedoeling is dat de garagist dan jouw auto verkoopt. Waarom doet men dit op die manier?

            – Men hoeft zelf geen tijd te steken in de auto verkoop want de garagist ontvangt de eventuele auto aankopers.

– Men hoeft niet op de hoogte te zijn van vaktermen aangaande tweedehandse auto’s, aangezien de garagist de nodige uitleg over de auto geeft.

– Discussies over de prijs worden gevoerd met de garagist.

– U hoeft niet te luisteren naar wat men van negatieve dingen vertelt over uw auto.

– U hoeft niet op internet te zoeken naar advertentie van mensen die “nieuwe auto kopen” heten.

Uw occasion verkopen kost veel tijd

In feite wordt dus het ganse werk door de garagist gedaan. Of die persoon daar gelukkig mee is, is iets anders. Uiteindelijk moet hij zijn tijd steken in uw auto. Op dat vlak zijn er twee mogelijkheden. Ofwel ziet uw garagist u heel graag en doet hij dit met plezier voor u, ofwel zorgt hij er voor dat hij wel iets verdient aan de verkoop van uw auto. Om misverstanden te vermijden, is het dus altijd wel goed om op voorhand na te vragen wat de condities zijn als uw auto op die manier verkocht wordt. Het is vrij logisch dat de garagist dit niet geheel gratis zal doen en er iets zal willen aan verdienen.

Uw auto verkopen via een garage heeft zijn nadelen

Voor de klant die interesse heeft in de auto is dit vaak een vervelende zaak. Hij ziet een tweedehands auto staan die hem interesseert. Aangezien de auto bij een handelaar staat, gaat men er van uit dat er garantie zal gegeven worden. Maar als puntje bij paaltje komt, vertelt de garagist dat hij de auto verkoopt in opdracht van een klant en… weg is de garantie. Voor de eventuele koper is dit vaak een afknapper, en eigenlijk is het voor de garagist niet de meest ideale reclame als een klant ontevreden wegrijdt bij hem. Zijn occasion verkopen op deze manier, dan schakelt men dus de garagist in als makelaar. Hij doet de verkoop, hij onderhandelt over de prijs en zo meer. Dit kan op een veel praktischer manier, waar noch u noch de garagist enig nadeel bij ondervindt.

Uw occasion verkopen binnen 48 uur op internet

Bij “ikwilvanmijnautoaf.be” doet men eigenlijk net hetzelfde. Het enige wat u moet doen, is de gegevens van uw auto doorspelen samen met enkele foto’s. U moet zelf geen tijd steken in de occasie verkoop, want dit wordt voor u gedaan. Van vaktermen op de hoogte zijn, is helemaal niet nodig aangezien de mensen die uw auto proberen te verkopen meer dan veel op de hoogte zijn van de terminologie. Zij onderhandelen trouwens in uw plaats over de prijs. Kortom, zij doen net hetzelfde als wat de garagist zou doen. Er zijn echter twee verschilpunten:

            – Zij doen dit geheel gratis voor u.

– Zij beschikken over een databank van duizenden autoopkopers die interesse hebben in de aankoop van een tweedehandse auto, wat bij een garagist niet het geval is.

Comments are closed.