Jacuzzi en zwembad in 1

In de huidige maatschappij gaat men meer en meer op zoek naar ontspanning. Een hoge werkdruk, een druk gezinsleven en daarnaast ook nog eens sociale verplichtingen. Nauwelijks komt men nog toe aan een moment van echte rust. Uit onderzoek blijkt dat alle huisartsbezoeken te maken heeft met stressklachten. Psychische klachten waaronder stress en burn-out zijn zelfs voor het grootste ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid verantwoordelijk.

U heeft vast al weleens over een Jacuzzi of bubbelbad gehoord en misschien heeft u er zelfs al eens in mogen vertoeven. Er zijn maar weinig mensen die hier vervolgens een negatieve ervaring aan hebben overgehouden. Lekker relaxen, heerlijk warme bubbels, super ontspannend. Dat is wat men in de meeste gevallen ervaart na een sessie in een bubbelbad. Naast pure ontspanning heeft het vertoeven in een bad met bubbels ook tal van positieve effecten op de lichamelijke gezondheid.

Nog niet zo lang op de markt en een nog unieker wellness product is een zwemspa. Een zwemspa, ook wel swimspa genoemd, is een combinatie van een zwembad en een Jacuzzi.  Een zwemspa biedt de voordelen van een zwembad en een Jacuzzi in één. Zo kunt u bijvoorbeeld ontspannend uw baantjes trekken of intensiever tegen de krachtige waterstralen in zwemmen in het zwemgedeelte van zwemspa of kiezen om heerlijk te relaxen in het Jacuzzi gedeelte met massagestralen en bubbels.

Een bijkomend voordeel van een zwemspa ten opzichte van een zwembad is dat een zwemspa betrekkelijk weinig ruimte in beslag neemt en dus ook in kleinere ruimtes of tuinen geplaatst kan worden.

Een zwemspa kunt u gebruiken om te zwemmen maar ook om te lopen, rennen, rekken, roeien, voor krachttraining en nog veel meer. Deze fitness oefeningen versterken het lichaam dankzij de gewichtsloosheid die u heeft in het water. De jets zorgen voor een optimaal resultaat, samen met een cooling down in het spa bubbelbad gedeelte. Tevens is warm water en een zachte stroming buitengewoon goed voor rehabilitatie en herstel van blessures.

Het zwemgedeelte en de spa zijn gescheiden, waarbij in beide gedeeltes de temperatuur geregeld kan worden. Ideaal voor diegenen die na het baantjes trekken lekker willen relaxen in hun eigen wellness omgeving.

Comments are closed.