iPhone té populair bij Facebook-personeel

Je boft maar als medewerker van Facebook: hippe kantoren, lekkere lunches én een smartphone op kosten van de baas. Voorheen kregen alle Facebook-medewerkers een iPhone met iPhone onderdelen en gadgets maar tegenwoordig kunnen ze kiezen tussen iOS of Android. Toch blijft de overgrote meerderheid met een iPhone op zak lopen en dat is niet goed, zo vindt Facebook.

Interne campagne

Het bedrijf is met een interne campagne begonnen om medewerkers te laten switchen naar Android. De reden is geen afkeer tegen Apple. Er lopen simpelweg te weinig Android-gebruikers op de Facebook-campus rond om interne beta’s van de Facebook-app voor Android te testen. Dit terwijl er wereldwijd veel meer Android-toestellen dan iPhones zijn.

Nieuwe versies van de verschillende apps die Facebook uitbrengt worden door medewerkers van het bedrijf getest voordat ze uitgebracht worden. Hiervoor wordt standaard een speciale ‘rage shake’-functie ingebouwd. Bij het ontdekken van een bug moet de betatester flink schudden schudden met de telefoon om een bugreport te maken.

Testmateriaal

De campagne die nu gestart is moet ervoor zorgen dat beta’s van Facebook’s Android-apps sneller ontdekt worden. Volgens bronnen binnen Facebook lopen er inmiddels inderdaad meer medewerkers met Android-toestellen rond maar gaat dat nog niet ten koste van de hoeveelheid iPhones. Werknemers zouden er eerder voor kiezen om een tweede telefoon bij zich te dragen dan hun geliefde iPhone in te leveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.