Intercom aanschaffen

Over de Intercomdiscounter.nl

De Intercomdiscounter.nl is inmiddels uitgegroeid als één van de grootste online webwinkels voor video intercom systemen in Nederland. Wij hebben een ruim assortiment aan intercom systemen voor elke doelstelling. Snel en gemakkelijk besteld. Online winkelen bij de Intercomdiscounter.nl is toegankelijk voor iedereen! Sinds de start in 2008 heeft de Intercomdiscounter.nl een enorme groei meegemaakt. Van zolderkamerproject tot een goedlopend bedrijf met een enthousiast team!
Intercom

Intercomdiscounter.nl

Welke Intercom is voor mijn situatie geschikt?

Een intercom bestaat altijd uit een buitenunit en een binnenunit, grofweg heeft u in dit segment twee keuzes: Intercomsystemen bedraad of draadloos.

Laten we bij het draadloze systeem beginnen, vaak werken deze op basis van batterij voeding, echter gezien het fijne Nederlandse klimaat lopen deze, onder invloed van temperatuur schommelingen en vocht, snel leeg. In het verleden hebben wij dit soort intercomsystemen verkocht. Op dit moment hebben wij alleen nog een draadloze intercom welke werkt op 230V voedingspanning, zowel de buiten als de binnenunit moeten dus van spanning worden voorzien, de communicatie tussen de buitenunit en de binnenunit wordt dmv een WIFI verbinding tot stand gebracht. Wel is het zo dat altijd de buitenunit van een draadloze intercoms altijd uit kunststof bestaat.

Intercom systemen voorzien van een draad tussen de buiten en binnenunit worden tot op heden nog het meeste toegepast. Dit omdat het ‘t meest stabiele signaal geeft. Vaak zijn er 4 aders nodig tussen de binnen en buitenunit, maar er zijn op dit moment zelfs intercom systemen beschikbaar die werken met twee aders. Dit is ideaal wanneer u uw bestaande bel wilt vervangen voor een intercom, u hoeft geen extra bekabeling aan te leggen!

Welke functionaliteit heeft een Intercom?

Primair bestaat een intercom uit een buitenunit en een binnenunit, de buitenunit is meestal voorzien van een camera een microfoon en een luidspreker. De buitenunit wordt vaak geleverd met een regenkap. Tot enkele jaren geleden bestond de buitenunit van de intercom uit een zwart-wit camera en was de binnenunit voorzien van een 4 inch scherm. De binnenunit bestond verder uit een (telefoon-) horn en nog wat extra bedieningsknoppen om oa. een deurslot op afstand te bedienen.

Tegenwoordig worden meer de “hands free” intercom systemen verkocht meestal bestaan de kleurenschermen uit een groot 7 inch kleurenscherm, op het scherm zitten dan de knoppen om het gesprek te accepteren en om, als er niemand heeft aangebeld om toch een kijkje te kunnen nemen wat zich voor de deur afspeelt.

Steeds vaker, krijgen wij de vraag of dat er intercom systemen zijn met een foto opname functie, ja die zijn er! Dit soort intercom systemen hebben het voordeel dat zodra er wordt aangebeld altijd een foto van de persoon wordt gemaakt, dit geeft een extra veilig gevoel…..

Intercom met opname

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.