In welke markt start je een eigen webshop?

Het klinkt leuk en simpel: een eigen webshop starten. Maar als je er serieus mee aan de slag gaat loop je al snel tegen een vraagstuk aan: op welke markt ga ik me richten en welke producten ga je verkopen?

Er zijn verschillende antwoorden op deze vraag, die zullen we hier voor je proberen te beschrijven. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf op een rijtje te hebben hoe je de webshop gaat opzetten: welke webshop software ga je gebruiken? Daarna kun je gaan nadenken over de producten die je wilt gaan verkopen.

Producten waar je interesse in hebt

Een eerste optie is om je te gaan richten op producten waar je zelf ook interesse in hebt; je bent hobbymatig al bezig met dit soort producten of je vindt het leuk om de ontwikkelingen omtrent deze producten te volgen.
Het voordeel daarvan is dat je zelf volledig achter de producten staat, je enthousiasme zal doorklinken in de manier waarop je de webshop gaat beheren.

Iets nieuws doen

Het nadeel van de eerste optie is dat je al veel weet van de producten en de markt, je hebt er een mening over. Dat betekent ook dat je bepaalde ‘aannames’ zal doen; je denkt immers te weten hoe mensen over de producten denken en hoe je ze moet bedienen. Dat kan weleens tegen je werken, een andere optie is dan ook om iets geheel nieuws te gaan doen: je gaat producten verkopen waar je niets van weet.

Populaire producten

Ook een mogelijkheid: je gaat je richten op producten die op dit moment populair zijn. Het voordeel is dat je in korte tijd veel omzet zou kunnen maken, het nadeel is dat de populariteit ook weer snel kan afnemen, wat ervoor zorgt dat je webshop niet meer interessant is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.