In de bouwsector werken veel ZZP’ers

Maar liefst een kwart van alle werknemers in de bouw staat ingeschreven bij de KvK als ZZP’er. Dit komt omdat het werk in de bouw erg divers is. Zo kunnen er beroepen worden uitgeoefend zoals schilder, metselaar, timmerman, tegelzetter, stucadoor, etc.

De toekomst in de bouw

Doordat de crisis hard heeft toegeslagen in de bouwsector zijn er momenteel weinig opdrachten te verdelen. Dit is ook de reden waardoor veel zelfstandigen het momenteel erg moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. Maar er is goede hoop voor de toekomst!

De verwachting is dat in 2013 en 2014 de bouwsector weer een nieuwe impuls krijgt. Na een aantal jaren van stilte zal de markt weer aantrekken en zullen er meer bouwprojecten opgestart worden. Een prima kans voor de jonge ZZP’ers want het is ook een feit dat veel werknemers in de bouw tegen de pensioenleeftijd aan zitten. Volop mogelijkheden dus!

Waarom zoveel ZZP’ers?

Momenteel kunnen grote bouwbedrijven het zich niet permitteren om werknemers uit te betalen voor niks. Er is immers weinig werk op dit moment. Daarom adviseren grote bouwbedrijven natuurlijk hun huidige werknemers om voor zichzelf te beginnen. Zo heeft het bouwbedrijf minder risico maar heeft u geen zekerheid meer! Overweeg dus goed de voor- en nadelen met elkaar af!

Voordelen ZZP

Als ZZP’er heeft u natuurlijk ook veel voordelen. Zo kan uw huidige baas u inhuren op basis van een project en kunt u daarnaast kleine klusjes er naast doen. Helemaal legaal omdat u immers staat ingeschreven bij de KvK. Als ZZP’er moet je harder werken, maar daartegenover staat ook een leuk maandinkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.