Import en export van Nederland doormiddel van zeecontainers

Tegenwoordig worden er steeds meer producten van A naar B vervoerd. Veel van deze producten worden vervoerd door middel van een zeecontainer. In zeecontainers kunnen veel spullen voor een redelijk goedkope prijs vervoerd worden. Enkele producten die vaak in zeecontainers worden vervoerd zijn bijvoorbeeld elektronische apparaten of bijvoorbeeld auto’s. Naast auto’s en elektronische apparaten worden ook veel andere goederen vervoerd die langer goed blijven. Versgoed wat snel kan bederven zoals bloemen of groente wordt meestal in vliegtuigen vervoerd omdat dit een stuk sneller is.

China
Nederland is een export land. Dit is duidelijk terug te zien aan de hoeveelheid producten die Nederland exporteert maar ook importeert. Dagelijks komen er bijvoorbeeld meerdere schepen vanuit China, Nederland binnenvaren met zeecontainers gevuld met verschillende producten die in China zijn geproduceerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan speelgoed. In de toekomst zal dit waarschijnlijk blijven toenemen omdat het maken van deze producten gewoon een stuk goedkoper is in China in vergelijking tot Nederland.

Haven
Aan de Nederlandse haven is duidelijk te zien dat Nederland een exportland is. Ooit was de haven van Rotterdam de grootste ter wereld, tegenwoordig zijn er al grotere haven maar behoort de Rotterdamse haven nog steeds bij de grootste ter wereld. Ook hieraan valt te herleiden hoe belangrijk de import en export is voor Nederland. Dankzij de grote haven in Rotterdam wordt er veel werkgelegenheid gecreëerd.

Duitsland
Dankzij de grote export die Nederland heeft kan Nederland zich herstellen van de economische crisis als landen om zich heen economische groei laten zien. Als bijvoorbeeld de economie in Duitsland groeit is dit ook meteen waarneembaar in Nederland. Via de haven wordt er meer doorgevoerd en worden er ook meer producten uit Nederland besteld die in Duitsland nodig zijn. De zeecontainers worden in veel gevallen overgeladen op vrachtwagens die vervolgens naar Duitsland rijden. Het kan ook voorkomen dat de zeecontainers op binnenvaartschepen worden geladen en op deze manier hun weg vervolgen.

Comments are closed.