Hydrocultuur voor zakelijk gebruik, is het handig?

Wat is Hydrocultuur?
Hydrocultuur is het kweken van planten in water. Voornamelijk wordt de plant met water gevoed en worden er de benodigde voedingsstoffen toegevoegd. Hydrocultuur is niet alleen belangrijk voor kamerplanten maar wordt ook steeds belangrijker in kassen en zelfs voor kantoren is hydrocultuur een gebruikte term.

Zakelijk gebruik van hydrocultuur?
Het zakelijk gebruik van hydrocultuur heeft een aantal voordelen. Deze vorm  van planten wordt ook vaak aangeboden door dienstverleners. Wanneer het verzorgen van planten wordt uitbesteed worden de planten verzorgd door specialisten en gaan de planten vaak langer mee op een kantoor.

Voordelen van het gebruik van hydrocultuur op kantoor.
– Hydrocultuur zorgt voor een goede uitstraling en goede sfeer. De planten zijn verzorgt en dit draagt mee aan de tevredenheid van werknemers
– De planten gaan lang mee en zien er representatief uit. Dit geeft bijvoorbeeld een goed gevoel bij klanten die op kantoor langskomen voor een bezoek
– De hydrocultuur planten zijn milieuvriendelijk en duurzaam. De planten verlagen het CO2 gehalte in de lucht en gaan vaak meerdere jaren mee waardoor ze niet snel vervangen hoeven te worden.
– Het onderhoudt van de planten kan uitbesteedt worden. Hierdoor kunnen kantoren zich richten op de core business en niet op het onderhouden van de planten.

Hoe gaat Hydrocultuur in zijn werk?
Bij hydrocultuur wordt geen gebruik gemaakt van aarde. In de plantenbak is het onderste gedeelte gevuld met water waar vervolgens kleikorrels bovenop gaan. Het water wordt gevuld met voedingstoffen die belangrijk zijn voor de plant. Deze voedingstoffen worden handmatig toegevoegd. Deze voedingstoffen kunnen toegevoegd worden in de vorm van verschillende poeders. Deze poeders zijn vaak te koop bij verschillende tuincentra’s. De klei korrels zijn belangrijk omdat hier de wortels van de plant hier in kunnen groeien. Hydrocultuur vereist weinig inspanningen, dit komt omdat de planten weinig zorg nodig hebben, vaak slechts 1 keer per maand. Doordat er zo weinig inspanning nodig is voor hydrocultuur worden deze planten vaak gebruikt in kantoren. Op deze manier wordt geen capaciteit van werknemers verspild aan het onderhouden van planten.

Hydrocultuur is in sommige gevallen een betere optie in vergelijking met traditionele beplanting. De grote voordelen zijn vooral dat de planten weinig onderhoudt nodig hebben. Dit is vooral voor zakelijk gebruik erg interessant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.