Hulp bij verstandskiezen

Bijna iedereen moet ooit naar de tandarts voor het trekken van ze verstandskiezen, dit kan zijn doordat ze tegen je andere tanden aandrukken en zo de vorm van je gebit kunnen veranderen. Ook kan het zijn dat ze verkeerd zijn gegroeid, hierdoor kunnen ze enorm veel pijn doen. Vaak is er dan ook een kaakoperatie nodig om dit soort problemen te verhelpen, als je verstandskiezen worden getrokken dan wordt dit gedaan onder verdoving. Na de behandeling voelt je gezicht en tanden enorm raar aan en als de hevige verdoofmiddelen uitwerken, begint te pijn weer in te kicken. In het onderstaand artikel ga ik je uitleggen hoe je deze irritante pijn kan voorkomen.

Nadat de pijnstillers zijn uitgewerkt komt de hevige pijn terug, het is dan belangrijk om pijnstillers te nemen die voldoende verdoven. Eén ibuprofen gaat je niet redden, je hebt hiervoor wel wat harders nodig. Soms krijg je morfine voorgeschreven als je echt niet tegen de pijn kan, daarmee moet je wel oppassen want na lang gebruik kunnen ze verslavend werken. Ook is het slim om je kiezen en gezicht goed te koelen, dat verminderd de pijn en verbeterd het helingsproces. Een ijszak of een zak bevroren erwten kan perfect hiervoor werken, let wel op dat je niet te lang koud houdt anders kan er weer schaden ontstaan door de vriestemperatuur.

Helaas kan het soms voorkomen dat er een kaakontsteking plaatsvindt na de behandeling, er kunnen dan bacteriën in de wond zijn beland waardoor er een ontsteking plaatsvindt. Er wordt dan antibiotica voorgeschreven die specifiek tegen die soort bacteriën werken, als het echt een moeilijk probleem is kan een microbioloog worden ingeschakeld die de bacterie kan identificeren en een behandeling kan bedenken. Vaak komt het voor dat standaard antibiotica zoals amoxicilline hier perfect voor werkt, want die kan ook samen gebruikt worden met de pijnstillers die je al slikt.

Comments are closed.