Houten poorten, een aantal soorten en materialen

Bent u van plan een mooie houten poort te plaatsen, bedenk dan dat er erg veel mogelijkheden zijn. Poorten zijn te verkrijgen in verschillende hoogtes, soorten en materialen. Natuurlijk is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt, dit hangt voor een groot deel af van het doel van de poort en uw omgeving. In dit artikel geven we een beknopt overzicht van de mogelijkheden.

Dichte, open of Engelse poort

De dichte poort is goed geschikt als de poort dicht aan uw woning komt te staan, deze geeft u uiteraard het meeste privacy. Binnenkijken wordt met een dichte poort bijna onmogelijk.
De open poort is dan weer een juiste keuze bij een langere oprit, zodat de privacy geen probleem wordt. Is het zicht op uw woning nihil, dan is een open poort een prima optie.
De Engelse poort is een open poort met typerende gebogen zijkanten aan een of weerszijden van de poort.

Materiaalkeuze en afwerkingen

Houten poorten kunnen van verschillende houtsoorten vervaardigd worden. Denk daarbij aan larikshout, eikenhout, teakhout en nog veel meer. Hardhout heeft natuurlijk een langere levensduur, maar dit is dan ook weer bepalend hoe het hout gedroogd is.
Houten poorten kunnen meestal heel goed onbewerkt blijven, veel houtsoorten bevatten olie die houtrot tegen gaan. Maar bij onbehandeld hout bestaat de kans dat de kleur vermindert en het hout een grijzere uitstraling krijgt. Verkiest u een natuurlijke uitstraling, dan kunt u ook het hout regelmatig laten beitsen. Dit voorkomt dan de kleurvermindering weer.

Maatwerk poort

De keuze van een poort is persoonlijk. Niet alleen de plaatsing, maar ook het materiaal en de afwerkingen. Neem de tijd om verschillende foto’s te bekijken om zo een goede selectie te kunnen maken. Via Poortenbedrijf kunt u dan gemakkelijk offertes aanvragen bij verschillende bedrijven, volledig gratis en vrijblijvend. Gemakkelijk en gegarandeerd een scherpe prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.