Houtbouw in en rondom uw woning

Hout is warm en uitermate geschikt om in uw woning te verwerken. Timmermanservice is dan ook een breed begrip en in dit artikel geven we verschillende mogelijkheden voor houtbewerking in uw woning.

Bouwen met hout

Het kan erg voordelig zijn om te bouwen met hout. Er is een hernieuwde aandacht voor en steeds meer mensen laten hun woning of huis maken van hout. Vanaf de 19e eeuw gebeurde dit steeds minder vanwege de kans op brandgevaar. Hele stadscentra gingen in vlammen op, omdat ze vooral van hout gebouwd waren. De basis van een huis is het houtskelet, waarna vervolgens verder gebouwd wordt.

Accessoires van hout

We kennen natuurlijk de houten meubelen en houten keukenkastjes, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om hout in uw woning te brengen, ook als u moderne materialen zoals roestvrijstaal in huis gebruikt. U ziet steeds meer houten accessoires voor in huis. Dit is mooi te combineren bij bijvoorbeeld natuurstenen vloeren, roomwitte of grijze zithoeken en roestvrijstalen eethoeken.

Gelakt hout

Houdt u meer van gelakt hout, dan zijn er natuurlijk altijd de Japanse en Chinese invloeden, vaak in rood of zwart gelakt hout. Lampen met een gelakt houten vaas, prachtige kamerschermen of grote hout met doek bewerkte waaiers voor aan de muur. De kleine kastjes voor tegen de muur doen het bijvoorbeeld prima in een hal met een spiegel er boven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.