Horlogemerken

Horlogemerken zijn grofweg te verdelen in een drie tal segmenten, wat mij betreft. Als inkoper bij een collectief van juweliers en trendshops, maak ik deze eerste verdeling op basis van de consumentenprijs om een inzicht verkrijgen in de grote bulk aan horlogemerken die verkrijgbaar zijn in de markt. De segmenten horlogemerken noem ik a, b en c.

Horlogemerken in drie segmenten

Horlogemerken die zich in segment a bevinden, hebben een prijs van boven de duizend euro. In feite zijn deze horloges allen geschikt om in te kopen voor juweliers. Je moet dan denken aan horlogemerken als U-Boat,  Ebel en Omega. Kwaliteitshorlogemerken die je verwacht bij de betere juweliers. Dan heb je merken, zoals Diesel, Guess, TW Steel en Ice-Watch, die zich in het B segment begeven. Horlogemerken in een prijsrange tussen de vijfenzeventig euro tot duizend euro, die zowel geschikt zijn voor traditionele juwelier en de moderne, wat hippere specialist. Ik noem dat de trendshops. In het C segment begeven zich horlogemerken als Oozoo en ikki, die er zich uitstekend voor lenen om een de trendshops verkocht te worden.

Horlogemerken snel selecteren

Door de horlogemerken in segmenten in te delen, zoals ik hierboven aangeef, is voor mij goed te doen om een merken te selecteren voor de juiste distributiekanalen. Uiteraard is dit slechts een basisselectie, want naast prijsniveau wordt er bij inkoop ook gelet op criteria als kwaliteit, image van het horlogemerk, recensies en gebruikservaringen en uiteraard de levercondities van de leverancier. Al deze aspecten wegen mee bij de selectie van horlogemerken voor de collectieve inkoopcombinatie.

Comments are closed.