Hond overleeft val door bubbelbad

Opmerkelijk nieuws uit het buitenland. Amerikaanse media berichtte dat een gedeeltelijk blinde hond in de Amerikaanse stad Sacramento een val van liefst vijftien verdiepingen heeft overleefd. In lokale media van Sacramento stond dit unieke nieuwsbericht. De 13 jaar oude Bostonterriër Sam landde in een Jacuzzi en zwom daar rond totdat twee bouwvakkers hem uit het water visten.

Sam houdt van zonnen, zo meldden lokale media woensdag. Vandaar dat hij altijd op het zonnedak van de woontoren ging liggen. Maar ditmaal viel hij tussen de railing door. De bouwvakkers herkenden het dier en belden aan bij de vrouw die overdag past op de hond, die van haar zoon is.

”Ik dacht eerst dat hij de lift moest hebben genomen, want hij kon niet op een andere manier zijn ontsnapt. Toen besefte ik dat hij was gevallen”, aldus Bette Plumb. Sam liep na de val alleen een beetje mank en bleek na een bezoekje aan de dierenarts zijn bekken en vijf ribben te hebben gebroken. Ook had hij een paar hechtingen in zijn achterste nodig. Echter zijn de verwachtingen dat hondje Sam weer volledig zal herstellen. Doordat het hondje in het bubbelbad terecht kwam werd zijn val deels gebroken waardoor hij het heeft kunnen na”blaffen”.

Comments are closed.