Hoge kwaliteit uit je printer halen? Vervang de toners op tijd!

Bijna iedereen heeft wel een printer thuis staan. Ze worden voor uiteenlopende doeleinden gebruikt; het printen van huiswerk door uw dochter, belangrijke dossiers voor uw werk, noem het maar op. Om de beste kwaliteit uit uw printer te halen is het belangrijk om op tijd de toners te vervangen.

 

Het is niet voor iedereen duidelijk wanneer de inkt van een printer aan vervanging toe is. Dat kan ervoor zorgen dat er problemen optreden met de kwaliteit van uw prints. Zo zijn er bijvoorbeeld lichte strepen op het papier te zien, zijn bepaalde kleuren flets, of zijn sommige kleuren helemaal niet meer te zien bij het printen.

Er zijn een aantal printers die voorzien zijn van een display waarvan bepaalde dingen zijn af te lezen. Op dat display wordt ook vermeldt wanneer de inkt van een print toner leeg aan het raken is. Het is dus goed om deze meldingen in de gaten te houden.

Heeft u geen printer met display? Dan kunt u aan de kwaliteit van de papieren die u print zien of de toner toe is aan vervanging. Worden de kleuren flets of ziet u vreemde strepen door het geprinte oppervlak lopen dan zijn de inkt cartridges aan vervanging toe.

 

Welke toner heeft u nodig?

Gaat u de inkt in uw printer vervangen dan heeft u het juiste type toner nodig. Erachter komen welk type u nodig heeft is niet moeilijk. Eerst kiest u de fabrikant van uw keuze op onze website (bijvoorbeeld HP, Brother) en binnen die categorie zoekt u het type printer op. Het type (of model) van uw printer kunt u meestal aan de voorkant van de printer terugvinden, of eventueel aan de onderkant. De schermkap van een printer kunt u gemakkelijk afnemen om de toner te vervangen. Kunt u deze niet vinden? Pak dan even de handleiding erbij om de plek te vinden waar de toners zich bevinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.