Hoeveel suikerklontjes drinken uw kinderen per dag?

Dit lijkt misschien een vreemde vraag, maar dat is het niet. Kinderen drinken graag zoete frisdranken. We weten allemaal wel dat daar erg veel suiker in zit, maar hoeveel suiker zit er eigenlijk precies in? Daar staan maar heel weinig mensen echt bij stil. Wanneer we suiker in een glas frisdrank omrekenen in suikerklontjes geeft dit ineens een veel concreter beeld en in veel gevallen zullen mensen ervan schrikken hoeveel suikerklontjes er eigenlijk in een glas frisdrank zitten.

Slimpie zet u aan het denken

Slimpie is een merk dat al sinds 2001 van start is gegaan met het aanbieden van suikervrije producten. U hebt misschien de suikervrije producten van Slimpie al in de supermarkt zien staan of ze al eens geproefd. Slimpie is ondertussen uitgegroeid tot een bekend en gerenommeerd suikervrij merk, dat ook onder de kids erg populair is. Ze hebben onder meer zeven lekkere smaken siroop op de markt gebracht, verschillende suikervrije snoepwaren en waterijs. Slimpie wil u aan het denken zetten door u de mogelijkheid te bieden om op hun website de suikerklontjestest te doen.

De suikerklontjestest

Tijdens de test wordt u gevraagd om aan te geven hoeveel glazen van een bepaalde drank uw kinderen per dag drinken. U sleept de glazen naar een trechter en klikt vervolgens op de knop ‘bereken’. Daarna krijgt u te zien hoeveel suikerklontjes al deze dranken samen bevatten. Wist u bijvoorbeeld dat er in twee glazen sinaasappelsap maar liefst acht klontjes suiker zitten? Of dat twee glazen cola gelijkstaan aan tien suikerklontjes?

Alternatieven voor suikerhoudende dranken

Iedereen heeft per dag voldoende vocht nodig. Hoeveel vocht iemand nodig heeft hangt onder andere af van de leeftijd, temperatuur en inspanning. Kinderen hebben afhankelijk van hun leeftijd tussen de 1 en 2 liter vocht nodig. Het allerbeste is om gewoon water te drinken, maar maak dat uw kinderen maar eens wijs! Zij willen ook graag eens genieten van een lekker drankje. De suikervrije frisdranken en siropen van Slimpie bieden een lekker en gezond alternatief. Drink gezond, drink lekker Slimpie!

Comments are closed.