Hoe maak ik koffie

Koffie zetten kan op allerlei verschillende manieren. Ook als je geen luxe koffiezetapparaat van Senseo of Nespresso hebt kan je nog een prima bak koffie zetten. Heb je wel zo’n luxe koffiezetapparaat, dan kan je altijd kiezen voor goedkope nespresso cups alternatieven om de prijs toch wat te drukken.
De kwaliteit van koffiebonen en filterkoffie is de afgelopen jaren fors gestegen door de grote concurrentie van pads en cups. Ook zijn koffiebonen en filterkoffie vele malen goedkoper dan de Lavazza cups en Nespresso cups. Hieronder vindt je een kleine handleiding over hoe je een perfect bakje filterkoffie kan zetten.

Stap 1   Gebruik voor een lekker kopje koffie liever geen kraanwater, door het beetje kalk dat hierin zit kan je koffie snel wat scherper smaken. Gebruik daarom liever bron of gefilterd water voor een perfect kopje koffie.

Stap 2   Doe een filterpapier in het filtercompartiment. Zorg ervoor dat je geen dubbel filterpapier gebruikt, dit houdt te veel water en tevens smaak tegen voor de koffie.

Stap 3   Stop de filterkoffie in het filter. Gebruik ongeveer 7 gram koffie voor een milde smaak, en 14 gram voor een sterke smaak. Je kan natuurlijk altijd variëren. Een goede tip is om zelf je koffiebonen te malen, hierdoor krijg je koffie extra smaak door de oliën die vrij komen tijdens het malen.

Stap 4   Gaan met die banaan, het water is als het goed is warm geworden, en de gemalen koffie zit in de filter in het apparaat. Je bent helemaal klaar voor je heerlijke kopje koffie. Bij sommige apparaten kan je er voor kiezen om het water langzamer dan normaal door het apparaat te laten lopen. Dit zorgt voor een diepere en meer intensieve smaak.

Stap 5   De meeste mensen vergeten deze stap nadat ze de koffie gezet hebben. Het is echter van essentieel belang om je koffiezet apparaat direct schoon te maken. Of in ieder geval het overgebleven water en koffieprut weg te gooien. Doe je dit niet, dan heb je kans dat het water en de prut in je apparaat zullen trekken en hard zullen worden, waardoor je soms brokjes vaste koffie zal aantreffen. Het is dus voor zowel je koffie, als voor je apparaat bevorderlijk om direct na het zetten van een kopje koffie je apparaat schoon te maken.

Comments are closed.