Hoe kies je een domeinnaam voor je internetwinkel?

Wanneer je gaat beginnen met een eigen internetwinkel zijn er een aantal zaken die je moet gaan voorbereiden. Een belangrijke daarvan is een domeinnaam. Een domeinnaam kiezen is niet makkelijk, omdat je hierop moet gaan bouwen moet de naam in één keer goed zijn. Welke opties zijn er?

Er zijn een aantal punten die voor iedereen van belang zijn wanneer het gaat om het kiezen van een goede domeinnaam: je moet een naam hebben die gemakkelijk te onthouden is door gebruikers (ze moeten je terug kunnen vinden nadat ze voor het eerst zijn geweest), de naam moet daardoor bij voorkeur kort zijn, en goed uit te spreken. Wat is er nog meer van belang?

Combinatie van twee woorden
Op zoek naar een goede domeinnaam voor jouw internetwinkel? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een combinatie te maken van twee woorden die gemakkelijk te onthouden zijn. Verkoop je telefoons? Dan zou Telefoonwinkel.be een goede optie kunnen zijn – of wanneer die bezet is kies je voor Telefoon-winkel.be. In plaats van ‘winkel’ zijn er uiteraard talloze alternatieven.

Deze optie is goed voor gebruikers, maar ook voor zoekmachines.

Merknaam

Je kunt er ook voor kiezen om een andere richting op te gaan. In plaats van een domeinnaam met je product(en) erin, kies je voor jouw eigen webwinkel voor een merknaam als domeinnaam. Blijven we even bij de telefoons, kun je kiezen voor Telefonica.be of Telica.be – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het voordeel is dat er op deze manier altijd wel een vrije domeinnaam te vinden is. Het nadeel is dat je veel tijd moet besteden aan de naamsbekendheid; de klant zal dit niet na 1x onthouden, en ook de zoekmachines snappen niet direct wat je verkoopt.

Ook kun je besluiten om te kiezen voor een andere extensie. Zo zal Telefoonwinkel.be bezet kunnen zijn, maar hoe zit het met Telefoonwinkel.com of -.biz?

Er is voor iedere internetwinkel dus wel een geschikte domeinnaam te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.