Hoe je vlekken op je stropdas voorkomt

Is het je ook wel eens overkomen dat je heerlijk met een gezelschap zit te eten in een chique restaurant en je stropdas komt in het eten terecht? Iedereen, behalve vrouwen dan, overkomt het wel eens.  De stropdas wordt een magneet voor alle mogelijke etensresten als je niet oppast. De wet van Murphy zegt het eigenlijk al: ‘de grootste aantrekking voor de soep is een schone das’. Maar dan komt bijna het grootste probleem, een stropdas kun je niet uitwassen. Van het wassen wordt de stropdas niet mooier en snel oud.

De stropdas mode dient als sieraad. Je zult net zien, je hebt een zakendiner en het moet jou weer overkomen: uitgerekend jij krijgt het weer voor elkaar om een grote vlek in je stropdas te krijgen. Maak de situatie dan niet nog erger door met water en je servet de vlek uit je stropdas te poetsen. Ook met naar het toilet gaan en terugkomen met een zeiknatte stropdas doet niet goed. U kunt erop rekenen dat er verschillende opmerkingen over de tafel gaan. Beter aanvaardt je het en negeer je het probleem volkomen.

Zoals het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’, moeten we kijken hoe we een vlek op je stropdas kunnen voorkomen. Dit kan op meerdere manieren. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je stropdas onder het eten af te doen. Vaak is dit geen optie. Ook is het voor sommigen een gewoonte geworden om de das tijdens het eten in hun overhemd te steken. Ook dit is in veel gevallen geen optie. Het gebruik van een stropdasspeld kan al erg veel schelen. De speld zit vaak niet zo hoog dat het probleem kan worden voorkomen, maar als deze iets naar beneden wordt geschoven, dan valt dit hoogst waarschijnlijk niemand op.

De beste oplossing is om uw jasje dicht te houden wanneer u staand aan het eten of drinken bent. Bij het zitten is het gebruikelijk en handiger om uw jasje open te hebben. In dat geval kan een giletje dienst doen. Met deze manieren kunt u uw stropdassen sparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.