Hoe een rugbrace uw pijn kan verminderen

Iedereen ondervindt het ongemak van rugklachten wel eens op een gegeven moment in zijn of haar leven. Of het nou komt door een aanrijding van achteren, of het op een verkeerde manier optillen van een zwaar voorwerp, rugklachten zijn een veel voorkomende kwetsuur. Een rugbrace kan uitkomst bieden bij overbelasting van uw (onder)rug en bij langdurige pijn, maar ook ter preventie. Het snel herstellen van klachten aan de rug en het voorkomen van deze klachten zijn belangrijk voor een gezonde manier van functioneren in het dagelijks leven. Want wie wil er nou dagelijks met pijn door het leven.

Rugbraces zijn ontworpen voor de ondersteuning van voornamelijk de onderrug, zorgen voor verlichting van pijn en helpen mee aan het versnellen van het herstelproces. Het principe achter een rugbrace is hetzelfde als die achter elk ander type brace, namelijk het ondersteunen van een gewricht. De werking van een brace ligt in het geven van uitwendige druk en mechanische steun. Een op maat gemaakte rugbrace beperkt bepaalde gewrichtsuitslagen zonder dat hierdoor het natuurlijke bewegingspatroon aangetast wordt. De grote krachten op uw (onder)rug worden op deze manier als het ware gedempt, waardoor bestaande klachten verminderd worden.

Het aanschaffen van een brace als versterking van uw rug heeft vele voordelen, voornamelijk het voordeel dat u met minder of zelfs geen fysieke pijn door het leven kunt. Het is daarom dan ook aan te raden om een afspraak te maken met een expert wanneer u klachten van uw (onder)rug ondervindt, hoe licht deze ook mogen zijn. Dit in het kader “voorkomen is beter dan genezen”.

Comments are closed.