Hoe begin je een eigen webwinkel?

Door de enorme groei in online winkelen in Nederland (en in de rest van de wereld) zijn er steeds meer mensen die een eigen webwinkel willen gaan opzetten. Een webwinkel is een mooie manier om te starten met een eigen bedrijf, wel is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hoe begin je een webwinkel?

Wil je een webwinkel beginnen? Dan is het goed om je eens te verdiepen in de mogelijkheden die een eigen webshop met zich meebrengt, maar ook de problemen waar je tegen aan kunt lopen. Hieronder willen we graag een aantal punten bespreken die je moet meenemen bij het beginnen van je eigen webshop.

Assortiment en leverancier

Een belangrijk onderdeel van je voorbereiding zal het bepalen van het assortiment zijn. Wat ga je verkopen? En ga je zoveel mogelijk verkopen of een selectie aan producten uit een bepaalde categorie? Je kunt je bijvoorbeeld neerzetten als een specialist in een bepaalde productgroep of als een ‘warenhuis’ waar je alles kunt kopen.
Dan is de volgende stap het vinden van een geschikte leverancier voor je webwinkel. Je kunt ervoor kiezen om een voorraad aan te houden – voor alle producten, of een selectie maken van producten waarvan je verwacht dat ze populair zijn. Ook is ‘dropshipping’ een optie, de leverancier verstuurt de producten direct naar de klanten van je webshop.

Domeinnaam

Je weet wat je gaat verkopen, dan is het tijd om een geschikte domeinnaam te vinden. Kies je voor een merknaam of wil je de productnaam in je domein verwerken? Kijk eens hoe concurrenten dit gedaan hebben, en welke domeinnamen er beschikbaar zijn.

Marketingplan

Stel voor jezelf een marketingplan op: waar komen de eerste bezoekers van je webwinkel vandaan? Een webwinkel starten is één, maar je hebt wel klanten nodig. Bepaal voor jezelf of er budget is om te adverteren, of beschrijf andere manieren waarop je klanten gaat werven.

Nu kun je met een gerust hart je webwinkel gaan opstarten. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.