Het plaatsen van een trampoline

Een trampoline is een grote investering. Hij moet daarom op een plaats staan waar iedereen makkelijk bij kan. Er zijn verschillende punten waar op gelet moet worden bij het plaatsen van een trampoline.

Ruimte vrijmaken

Er moet natuurlijk eerst genoeg ruimte zijn om de trampoline neer te zetten. Ook eromheen moet zeker een meter ruimte vrij worden gehouden. Het is fijn als er voldoende ruimte is om rondom de trampoline te kunnen lopen. Zorg ook dat er geen breekbare of scherpe dingen in de directe omgeving staan. Zorg ervoor dat de trampoline op een logische plek staat, dus niet in het looppad of in de bosjes.

Schoonmaken

De omgeving van de trampoline moet schoongemaakt worden. Als de omgeving schoon is, zorgt dat er mede voor dat de trampoline niet vuil wordt. Het nodigt ook meer uit om te gaan springen. Verwijder stenen, planten en voorwerpen zodat alle aandacht nu op de trampoline gevestigd kan worden.

Ingraven?

De trampoline moet een stevige en rechte ondergrond hebben. Het is van belang dat de ondergrond waterpas is. Om het trampolinespringen extra veilig te maken kun je hem ingraven. Hier zitten verschillende voordelen aan: het ziet er mooier uit en het is veiliger. Het is zo niet zo’n sta in de weg en hoe dieper hij is ingegraven, hoe minder diep de kinderen kunnen vallen bij een ongelukje. Veel trampolines kun je met verkorte poten kopen, zodat je niet zo’n grote kuil hoeft te graven. Alleen in het midden moet de kuil diep genoeg zijn, zodat je niet tegen de grond aankomt met springen. Als de trampoline is ingegraven nodigt dit ook meer uit om te gaan springen, het is namelijk makkelijker om erop te klimmen.

Of niet ingraven?

Ingraven heeft niet alleen maar voordelen. Het is veel tijd en werk, omdat er een groot genoeg gat moet worden gegraven. Hierbij heb je veel zand over wat moet worden afgevoerd. Als je geen kuil hoeft te graven kun je de trampoline meteen na montage gebruiken. Hij kan ook makkelijker verplaatst en gedemonteerd worden. Het is beter voor de trampoline als je hem ’s winters binnen zet.

Extra accessoires

Ben je bezorgd over het gebruik van de trampoline en de veiligheid daarvan? Vooral kleine kinderen kunnen soms ongelukken krijgen, omdat ze de gevaren niet doorhebben. Er zijn veel veiligheidsaccessoires die de kans op ongelukken kleiner maken. Denk hierbij aan een veiligheidsnet, een net om de trampoline heen, waardoor ze er niet af kunnen vallen. Ook een trampoline rand is aan te bevelen om ongelukken te voorkomen. Een trapje maakt het makkelijker om erop te klimmen en een beschermhoes zorgt ervoor dat de trampoline bij slecht weer minder aangetast wordt. Dit verlengt dus de levensduur ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.