Het ontstaan van Patrizia Pepe

In 1993 is het kleding merk Patrizia Pepe ontstaan uit een zaken relatie tussen Claudio Orrea en Patrizia Bambi. Beide waren al actief in verschillende branches en besloten om een kleding lijn op te zetten. Dit bleek al snel een groot succes.

Oprichting
De eerste vestiging werd opgestart in het stadje Prato (Italië). Het personeels bestand bestond destijds uit 7 mensen. Kort na het begin zijn ze uitgebreid naar een locatie in Capalle (Italië). Deze locatie ligt dicht bij Prato waar het bedrijf opgestart is. Na een aantal jaren van succes heeft Patrizia Pepe al een groot personeels bestand opgebouwd. Volgens wikipedia had Patrizia Pepe ze in 2007 al 250 medewerkers met een omzet van in totaal 115 miljoen euro.

Collectie
Patrizia Pepe is van oorsprong een kleding merk gericht op vrouwen. Sinds 2005 zijn ze gestart met een kleding lijn ook voor mannen en in 2007 is er de kleding lijn voor kinderen bijgekomen. De kledinglijnen van Patrizia Pepe zijn kleurrijk en volgens de laatste mode. De kleding is vrij duur geprijsd en valt daarom in het midden tot hoog segment. Veel celebraties dragen de kleding en in veel modebladen wordt lovend gesproken over de kleding die Patrizia Pepe aanbiedt.

Winkels
Patrizia Pepe wordt verkocht in verschillende kleding winkels die de kleding stukken in hun assortiment willen opnemen. De laatste jaren is de trend dat steeds meer kleding stukken online worden gekocht. De trend heeft Patrizia Pepe nauwlettend gevolgd. Klanten kunnen producten online via een portal bestellen. Dit heeft als voordeel dat de distributie een stuk vloeiender is en dus ook geautomatiseerd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.