Het onderhouden van uw stropdas tot kunst verheven

Voor het vies maken van je stropdas hoef je geen moeite te doen, als snel hangt deze in je kom soep of haal je hem door je bord eten heen. Ook een koffievlek zit er zo op. Waar je wel moeite voor moet doen is het onderhouden van je stropdas Ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen. Het beste wat je kunt doen is ervoor zorgen dat je stropdas gewoonweg  niet kreukelig vies wordt.

Stopdassen kunnen jarenlang mee gaan, mits je hem goed onderhoud. Belangrijk hierbij is dat de stropdas, na gebruik, altijd uit de knoop moet worden gehaald, daardoor behoud hij zijn optimale veerkracht. Hierbij draagt het er ook aan mee als de stropdas wordt opgehangen aan een stropdassen hanger. Maar wat nou als er kreukels in je stropdas zitten of dat je er in vlek in hebt?

Wat als de stropdas in de kreukels zit?
Mocht uw stropdas in de kreukels zitten, dan zou u kunnen proberen de das op te rollen en dit een nacht zo te laten. Vervolgens moet deze worden uitgehangen.

Mochten er hierna nog kreukels in uw das zitten, dan kunt u heel voorzichtig uw das strijken. Zet hiervoor de strijkijzer op de laagste stand, leg een theedoek over de stropdas en strijk er heel erg voorzichtig overheen. Voor meer info moet u kijken op stropdas.org.

Wat als je een vlek in je stropdas hebt?
Het allereerste wat je moet doen bij het constateren van een vlek op je stropdas, is het droogdeppen van de vlek met een schone droge doek. Bij polyester dassen is de kans groot dat dan de vlek verdwijnt. Was de stropdas nooit direct! Polyester dassen kunnen na een aantal uur wel worden gewassen met wasmiddel zonder bleek. Daarentegen mogen op dassen van katoen, linnen en zijde nooit gewreven worden. Hierdoor kan de kleur worden beschadigd en ook kan de structuur van de stof worden aangetast. Wel mogen deze gedept worden.

Mocht na het deppen de vlek er nog niet uit zijn, dan kan de das in een jampotje worden gedaan met een laagje wasbenzine. Het potje moet goed geschud worden en daarna moet de das meteen worden opgehangen.  Wanneer ook dit niet werkt dan is de stomerij de enige optie welke nog overblijft.

Dit alles werkt ook bij kinderstropdassen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.