Hedgefonds heeft Steinway & Sons overgenomen

Veenendaal – 2-09-2013,
Steinway & Sons is het meest geliefde pianomerk ter wereld en juist dit bedrijf is van de beurs gehaald door hedgefonds Paulson & Company die Steinway heeft gekocht voor 387 miljoen euro.

Een maand eerder werd er een bod uitgebracht van dollar 35 per aandeel door kapitalist Kohlberg. Snel daarna werd er nog een bod bekend gemaakt van 38 dollar per aandeel door een toen nog onbekende speler. Een verrassende laatste bod in deze biedingenstrijd is gekomen van de hedgefonds Paulson & Company die Steinway uiteindelijk heeft gekocht voor 40 dollar per aandeel omdat er geen tegenbod meer werd gedaan. Velen vrezen voor wat de plannen zijn van Paulson & Company aangezien hedgefonds slecht bekend staan wat betreft het voortbestaan van de bedrijven die ze opkopen. Hoewel hedgefonds een slechte reputatie hebben en vaak geassocieerd worden met splitsingen is dit niet altijd terecht. Er zijn namelijk ook hedgefondsen die duurzamere strategieën hebben. De term hedgefonds is dan ook een verzamelnaam voor zeer uiteenlopende strategieën die toegepast kunnen worden. De tijd zal dus vertelen hoe het voortbestaan van Steinway zal verlopen.

Steinway & Sons

Het bedrijf Steinway & Sons is opgericht in de 19e eeuw door de Duitse immigrant Heinrichg Engelhard Steinweg. Meneer Steinweg veranderde zijn naam in Henry Steinway toen hij verhuisde naar New York, waar hij het bedrijf in 1853 heeft opgericht. Het bedrijf bestaat nu zo’n 160 jaar. In het jaar 1880 werd er in Hamburg een tweede Steinway fabriek geopend. Ondanks dat de fabriek in Duitsland nieuwer is worden de hogere kwaliteit Steinway’s geassocieerd met de productie in Duitsland. De Duitse paino’s zijn dan ook iets duurder dan de piano’s die in New York worden gemaakt.

Steinway Piano’s in Nederland

Ook Nederlandse artisten spelen op Steinway vleugels. Zo zijn Ronals Brautigam en de Jussen broeders bekende pianisten die hun verkeur hebben bij Steinway. Eén van de grootste aanbieders van het Steinway merk in Nederland is Bol Piano’s die trouwens ook de grootste piano leverancier van Europa is.

Bol Piano’s
Inductorstraat 32
3903 KB Veenendaal
Tel. +31 0318 52 78 18
info@bolpianos.nl

Comments are closed.