Grote autosloperijen

In tegenstelling tot vele kleine sloperijen zijn er ook veel grote autosloperijen te vinden in ons land. Soms hebben ze wel enkele voetbalvelden vol met allemaal autowrakken. In veel gevallen bestaat er niet een groot verschil tussen de diverse soorten sloperijen. Ze hebben vaak allemaal het zelfde proces. Een sloperij blijft immers een sloperij en een auto een auto. Derhalve zijn er processen die bij de sloperijen hetzelfde zijn.

Activiteiten

 

Ten eerste het ophalen van een sloopauto. Dit wordt gedaan met een vrachtwagen die speciaal is ontworpen om sloopauto of schadeauto’s op te halen.

Buitengebruik gestelde voertuigen dienen in elk geval te worden opgehaald door een dergelijke vrachtwagen, want het is niet toegestaan om met een auto de weg op te gaan die eigenlijk vol mankementen zit. Een auto moet zonder gevaar de weg op kunnen. Anders kun je er gif op innemen dat je een hoge boete krijgt en wanneer je juist van je auto af wilt geraken heb je wel wat anders aan je hoofd.

Je sloopauto verkopen is in elk geval iets wat je zo snel mogelijk moet doen.

Bij een grote autosloperij worden er dagelijks enkele tientalen sloopauto’s naar de sloop gebracht. De voertuigen die worden opgehaald zijn niet alleen van particulieren. Sommige mensen brengen hun auto naar de sloop omdat ze een recyclingpremie kunnen krijgen. Andere gaan naar de sloop omdat ze voor een bedrijf werken die auto’s in beslag neemt. Ook de overheid en verzekeraars doen veel zaken met sloperijen en auto demontagebedrijven. Voorts zijn er ook gewoon bedrijven die naar de sloperij gaan.

Vrijwaringsbewijs

Het is belangrijk dat een autosloperij bij de RDW is aangesloten. Hierdoor zul je als eigenaar van een voertuig in ieder geval een vrijwaringsbewijs krijgen, waardoor je dan niet langer de eigenaar van het voertuig bent.

Hebt u zelf een sloopauto te verkopen in het Noorden van het land? 

Bezoek voor Amsterdam: RDW Sloperij, afdeling Amsterdam

Bezoek voor Haarlem: RDW Sloperij, afdeling Haarlem

Comments are closed.