Goudprijs: Een andere prominente slaapmutsje

Hoewel de dollar-index, die de Amerikaanse munt in vergelijking met zes andere belangrijke valuta’s, afgelopen woensdag gemarkeerd het laagste niveau in drie maanden, niet in staat om te profiteren van hen goud.

De gele edelmetaal viel op maandag tot en met het laagste niveau in meer dan drie en een halve maand. De groeiende risicobereidheid een positieve invloed gehad vooral in aandelen. Als gevolg van de komende feestdagen handel nu een steeds groter gevaar van een grote uitbarsting tarief als zwakke omzet in tijden grotere bestellingen snel kan leiden tot heftige reactie natuurlijk.
Op donderdagmiddag, de goudprijs gepresenteerd met zwakkere prijzen. Om ongeveer 15.00 uur (CET) wordt gereduceerd tot de meest actief verhandelde futures contract op goud (degoudprijs.org) tot 12,90 per $ 1,658.80 op ounce.

Ruwe olie: groeiende weerstand

Naar aanleiding van de recente twee weken hoog kan de opwaartse momentum van de olieprijzen merkbaar. Daarnaast krijgen de twee belangrijkste soorten olie Brent en WTI in aanzienlijke weerstand gebieden.
Bearish signalen aanwezig zijn, maar ook van het Amerikaanse beleid, waar het was bij het zoeken naar een compromis in de VS begroting geschil opnieuw een tegenslag. Een olie schaarste doet op dit moment niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.