Goudprijs daalt tot het laagste niveau sinds juni van dit jaar

De prijs wordt beïnvloed door de aankondiging van de Fed om haar aankoopprogramma van obligaties geleidelijk te verminderen .

Goud daalde donderdag tot het laagste prijs sinds eind juni nadat de Amerikaanse Federal Reserve gaf een eerste stap naar het verminderen van de sterke monetaire versoepeling , die de prijzen van de edele metalen had gebracht recordhoogte in de afgelopen jaren .

De Fed zei woensdag dat de Amerikaanse economie sterk genoeg was om te beginnen aan zijn enorme programma van obligatie-aankopen die opgedreven goud naar $ 1,920.30 per ounce in 2011 geleidelijk te verminderen .

Spot goud daalde met 1,2 procent tot $ 1,203.85 per ounce door 1000 GMT , na een daling tot een dieptepunt van $ 1,200.25 , meldde Reuters .

Goud futures in de VS voor februari daalde de levering $ 32 tot $ 1203 per ounce.

De dollar , ondertussen , steeg 0,5 procent , waardoor de druk op goud, dat wordt verhandeld in Amerikaanse munt en heeft de neiging om te bewegen in de tegenovergestelde richting van de munt toegevoegd .

Verwachtingen die de stimulus -programma zou worden verminderd zijn gedaald met meer dan 25 procent van de prijs van goud dit jaar , de grootste daling in meer dan 30 jaar.

www.degoudkoers.com

Comments are closed.