Goede zonwering kiezen

Wanneer u een zonwering uitkiest, is het belangrijk om stil te staan bij het kleurgebruik. U zult er misschien niet direct aan gedacht hebben, maar het kleurgebruik is bepalend voor het veiligheidsniveau van uw zonwering. Bij Buitink Products Duiven wordt u stap voor stap begeleid in de keuze voor zonwering. Heeft u bijvoorbeeld ook aan het volgende gedacht?

Kleur zonwering en uw woning

Zonwering is te koop in diverse kleuren, dus wat dat betreft bent u al verzekerd van een zonwering die bij u past. Natuurlijk is het om te beginnen belangrijk om een zonwering in een kleur aan te schaffen die perfect aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Bedenk voor uzelf wat uw favoriete kleuren zijn en bekijk ook of deze kleuren aansluiten bij uw woning. Hiervoor kijkt u naar het steengebruik van uw huis en naar de kleur van de kozijnen die zich aan de kant van het huis bevinden waar u de zonwering wil laten plaatsen.

Veiligheid van de kleur

Daarnaast is het kleurgebruik zeer belangrijk voor het beschermingsniveau van de zonwering tegen UV-straling. Indien u kiest voor een zonwering met lichte kleuren, zal deze sneller UV-licht doorlaten dan als u kiest voor een model met donkere kleuren. Donkere kleuren weren de UV-stralen zelfs even goed als zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Wij raden u dan ook aan om te kiezen voor een zonwering met donkere kleuren, zodat u automatisch kiest voor een hogere veiligheid.

Rustige of krachtige kleuren?

De meeste buitenzonwering maakt gebruik van rode met witte, groen met witte en blauw met witte strepen. Dit zijn rustige kleuren, die een gevoel van comfort en luxe uitstralen. Kiest u echter voor krachtigere kleuren, dan kunt u uw terras een vrolijk tintje geven. Met de kleur blauw geeft u uw terras een extra fris gevoel, en met de kleur geel verwarmt u de kleur van het licht, waardoor u een gevoel van warmte creëert. De keuze is aan u, alles is mogelijk!

Op zoek naar meer informatie over zonwering Arnhem, Nijmegen of Duiven? Neem vandaag nog contact op met Buitink Products Duiven voor de mogelijkheden!

Comments are closed.