Glasschade Amsterdam

Wanneer je in Amsterdam te maken hebt met glasschade, kun je op het internet kijken naar professionele glasherstellers. Er zijn genoeg vakmensen te vinden die bij jou een raam vervangen kunnen.

Het is ook slim om te kijken naar welke mogelijkheden er allemaal zijn qua ramen. Er zijn tegenwoordig bijvoorbeeld zogenaamde slimme ramen op de markt. Een slim raam bestaat uit twee glasplaten die zijn gescheiden. Tussen de gescheiden glasplaten stroomt lucht. De luchtstroom tussen de glazen wordt verwarmd door de ruimte die vanuit het huis komt. Normaal gesproken ontsnapt de warmte via het raam uit het huis, maar nu blijft het dus in het raam.

Wanneer het  juist erg warm wordt, wordt deze functie min of meer uitgeschakeld. Er zit namelijk in deze CLIMAWIN ramen een sensor. Het grote voordeel van deze ramen is dat je veel geld kunt besparen op je energiekosten. Dit komt omdat het raam gedurende de winter gebruik maakt van de warme die normaliter het huis verlaat. Gedurende de zomer heeft een dergelijk raam een isolerende werking. Zo kun je je een ruimte koelen en is het extra koelen door middel van een airco niet nodig. Men verwacht dat deze slimme ramen in de loop van 2014 op de markt komen.

Vraag een glaszetter naar de mogelijkheden. Mocht het plaatsen van een dergelijk raam nog niet mogelijk zijn, dan kun je ook altijd gaan voor isolatieglas. Dit volstaat ook, maar de CLIMAWIN ramen doen het nog net iets beter dan het isolatieglas. Dus als je glasschade in Amsterdam hebt, kun je ook verder kijken dan alleen het vervangen van het raam.

Comments are closed.