Gezonde voeding voor gezonde biggen

Goed voeding en een verbeterde gezondheid voor uw biggen en varkens. Dat is wat iedere veehouder graag wil, maar waar vindt u nu de juiste voeding die geschikt is voor uw vee en waar moet de voeding aan voldoen? In dit artikel gaan we deze markt eens nader onderzoeken.

Welke voeding heeft u nodig?

Er bestaan verschillende soorten biggenvoer. Zo is er speciale voeding (prestarter) van 3 dagen tot 18 dagen na de geboorte. De eerste drie dagen bestaat de voeding overigens hoofdzakelijk uit melk. Na de eerste 18 dagen kunnen de biggen gevoerd worden met een zogenaamde Wean Healthy of Wean Delight. Laatstgenoemde heeft meer smaak voor de biggen die moeite hebben met eten.

Gezond biggen, gezonde veehouderij

Zoals hierboven al kort besproken heeft niet iedere big of varkens hetzelfde voedsel nodig. Het is daarom ook belangrijk hier goed advies over in te winnen. Het gaat tenslotte om uw vee die de beste zorg verdienen. Punten die belangrijk zijn als we kijken naar de biggen; een goede weerstand, stabiele voedselopname en goede darmflora. Met goed varkensvoer zorgt u er ook voor dat u een stabiel bedrijf kunt runnen. Goed voer is dus de basis voor uw bedrijf.

Persoonlijk advies en online biggenvoer bestellen

Vandaag de dag is bijna alles online makkelijk en snel te bestellen, zo ook biggen- en varkensvoer. Via de website Feedfactory.nl kunt u op een makkelijke manier het juiste voer bestellen en advies vragen aan deskundigen. Bekijk snel het assortiment en mocht u vragen hebben dan kunt u altijd bij een van de medewerkers terecht.

Comments are closed.