Gevel reiniging en gevel renovatie, voor een langdurige schone gevel

Door uitlaatgassen en smok raken veel gevels van huizen en panden vervuild. Dit komt het meeste voor in de stad, omdat daar meer verkeer en luchtvervuiling is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw gevel te onderhouden of te reinigen. Het beste is om een gevelbedrijf in te huren of zelf aan de slag te gaan met chemische producten. Lees er meer over in dit artikel.

Gevel reinigen

Uw woning of pand wordt niet alleen minder mooi door de luchtvervuiling, het is daarnaast ook niet bevorderend voor de kwaliteit van uw gevel. De smok kan in het voegwerk of in de steen trekken, en daardoor kunnen deze sneller afschilferen of barsten. Het is daarom ook van belang om uw gevel met regelmaat te reinigen. Natuurlijk kan dit op verschillende manieren gebeuren.
Ga eerst na van wat voor soort steen uw gevel gemaakt is. Een hogedrukreiniger is namelijk niet voor alle soorten stenen een goed idee. Ook in het geval van chemische middelen moet u opletten of deze van toepassing zijn voor uw gevel. Anders zou uw gevel weleens beschadigd kunnen geraken. Indien u twijfelt, haal er dan altijd een vakman bij.

Gevel renoveren

Het kan in sommige gevallen gebeuren dat het niet meer mogelijk is om uw gevel te reinigen. Indien het voegwerk teveel is aangetast ontstaan er scheuren, vochtdoorslag en vorstschade. In dit geval is een volledige gevel renovatie de enige uitkomst. Uw oude gevel wordt verwijderd en er wordt een nieuwe gebouwd. Het voordeel is dat u zo de uitstraling van uw woning kunt aanpassen, of isolatie aanbrengen.
Indien u een gevelrenovatie wilt voorkomen is het aangeraden om uw gevel te laten impregneren. Dit zorgt voor een bescherming tegen schadelijke stoffen en vuile lucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.